Inaugurarea Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, din nou amânată

de:
15 mai 2012
0 Afișari
Inaugurarea Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, din nou amânată

În urmă cu aproximativ o lună fostul premier Ungureanu anunţa, la o inspecţie pe autostradă, că nu acceptă ca termenul de 15 mai să fie depăşit, în caz contrar constructorii urmând să fie penalizaţi. Termenul a fost asumat şi de constructori.

Puţin mai târziu termenul este extins, neoficial însă. „Eu întotdeauna am spus că Bucureşti – Ploieşti va fi gata la sfârşitul lunii mai sau, cel târziu la jumătatea lunii iunie. Imi e extrem de greu să cred că noul guvern este atât de performant încât să impună finalizarea lucrărilor în doar cele câteva zile rămase până la 15 mai”, a precizat Eusebiu Pistru, secretar de stat în ministerul Transporturilor din Guvernul demis al fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu, pentru economica.net.

Momentan, pe şantier inca se mai lucreaza, dar cu aceeasi viteza de melc. Doar o forta supranaturala mai poate da gata autostrada Bucuresti-Ploiesti la termen. Muncitorii sunt resemnati.

Acum, nimeni din Ministerul Transporturilor nu vrea sa mai inainteze o data certa. Autostrada Bucuresti – Ploiesti, inceputa acum 6 ani, a costat statul roman peste 450 de milioane de euro.

Pentru ca nu au terminat-o la timp, constructorii vor intoarce banii inapoi sub forma de penalitati: cate 0,05% pe zi din valoarea contractului.

In total, zeci de milioane de euro pe care constructorii ar trebui sa-i dea la final.

Cookies