„Inamicul m-a marcat drept ținta numărul unu”, susține președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. Capitala țării, Kiev, se află sub asediu

25 feb. 2022
314 Afișari
„Inamicul m-a marcat drept ținta numărul unu”, susține președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. Capitala țării, Kiev, se află sub asediu
„Inamicul m-a marcat drept ținta numărul unu”, susține președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. Capitala țării, Kiev, se află sub asediu. Sursa foto: Hotnews

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat vineri dimineață că va rămâne în Kiev pentru a conduce acțiunile țării, deși acesta susține că este „ținta numărul unu” a Rusiei, în cadrul celui mai mare atac pe care îl suferă un stat european de la cel de-Al Doilea Război Mondial încoace.

Rusia a continuat vineri dimineață atacul asupra Ucrainei, trupele rusești încercând să forțeze intrarea în capitala țării, Kiev. Încă de la primele ore, locuitorii Kievului au fost treziți de sirenele care anunță riscul unui atac aerian din partea armatei ruse. Totuși, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că va rămâne în capitala țării pentru a coordona acțiunile necesare.

„Inamicul m-a marcat drept ținta numărul unu”, susține președintele Ucrainei

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a oferit o serie de transmisiuni în direct vineri dimineață, prin care condamnă acțiunile armatei ruse, anunță bilanțul primei zile de asediu din partea Rusiei, și promite că nu va părăsi capitala Kiev.

„Conform informațiilor noastre, inamicul m-a marcat drept ținta numărul unu. Familia mea este ținta numărul doi. Ei vor să distrugă Ucraina din punct de vedere politic prin distrugerea șefului statului (…) Voi rămâne în capitală. Familia mea este, de asemenea, în Ucraina”, a declarat Zelenski, conform CNN.

Mai mult, Vladimir Zelenski a subliniat că Rusia va trebui să poarte discuții cu Ucraina „mai devreme sau mai târziu” pentru a opri invazia și ostilitățile. Cu cât conversația va avea loc mai repede, cu atât armata rusă va avea pierderi „mai mici”, a precizat președintele ucrainean.

De asemenea, șeful de stat ucrainean condamnă lipsa de intervenție a statelor lumii, și susține că ucrainenii își apără „singuri” statul în această dimineață.

„În această dimineață ne apărăm singuri statul. Ca și ieri, cele mai puternice forțe ale lumii ne privesc de la distanță. A fost Rusia convinsă de sancțiunile de ieri? Auzim în cerul nostru și vedem pe pământul nostru că nu a fost suficient.”, a declarat Vladimir Zelenski.

137 de ucraineni au încetat din viață în prima zi a ofensivei ruse în Ucraina, anunță președintele Vladimir Zelenski.

Periferia Kievului a fost bombardată de aeronavele rusești. Un avion de luptă a fost doborât deasupra orașului

Consilierul ministerului ucrainean de Interne, Anton Herashchenko, a declarat că armata țării sale se așteaptă astăzi la un atac cu tancuri rusești asupra capitalei Kiev. De asemenea, oficialul ucrainean a confirmat posibilitatea conform căreia trupele rusești ar putea ajunge astăzi în capitala Ucrainei, însă a precizat că forțele ucrainene vor opune rezistență.

În această dimineață, armata ucraineană a respins asaltul trupelor rusești în apropierea localității Cernihiv, pentru a îngreuna drumul acestora către capitala țării. Mai mult, trupele ucrainene au aruncat în aer un pot în localitatea Romanivka, la nord-vest de Kiev. Biroul prezidențial ucrainean a confirmat faptul că pe aici urma să treacă o coloană de tancuri rusești care aveau destinația Kiev.

Cookies