Înainte și după pe Bd. Mărăști de pe linia de tramvai 41: metodă verde de a feri trotuarul de mașinile care s-ar urca pe el

11 nov. 2022
12639 Afișari
Înainte și după pe Bd. Mărăști de pe linia de tramvai 41: metodă verde de a feri trotuarul de mașinile care s-ar urca pe el

Fenomenul parcării mașinilor neregulamentar, pe trotuar, mai ales atunci când acesta este neîngrijit, a fost corectat prin reamenajarea spațiului verde pe Bd. Mărăști, unde plantele au devenit o barieră naturală în calea autoturismelor.

Administrația lui Clotilde Armand de la Sectorul 1 spune că odată cu finalizarea amenajării spațiilor verzi de pe marginea trotuarului s-a încheiat și cu parcarea neregulamentară.

”Trotuarele își recapătă sensul pe Bulevardul Mărăști

Am finalizat amenajarea spațiilor verzi pe Bulevardul Mărăști. Și aici exista o mare parcare ilegală iar pietonii erau de multe ori împiedicați să circule în siguranță. Am plantat arbori și am instalat și sisteme de irigații pentru a aplica cantitatea de apă necesară.”, spune primarul Sectorului 1.

Alte lucrări la spațiile verzi sunt anunțate de primar și în trei mari parcuri din Sectorului 1: parcul din fața Gării de Nord, parcul Venus, parcul Brâncuși, dar și pe mai multe străzi principale, fără să le nominalizeze.

”Plantăm arbori, arbuști și plante perene, sustenabile, adaptate condițiilor de luminozitate și umiditate, cu cerințe de mentenanță reduse.”, mai spune aceasta, într-o postare pe Facebook.

Într-un clasament făcut în 2017, și citat de Green Report, bucureștenii din Sectorul 1 dețin 39% din totalul spațiilor verzi din București, cea mai mare suprafață din București, datorată în special celor 668 de hectare din pădurea Băneasa.

„Cea mai mare suprafață de spații verzi este în sectorul 1, cu 77,19 mp/cap de locuitor, urmată de sectorul 4, cu 21,12 mp/cap de locuitor. După care urmează sectorul 6, cu 17,71 mp/cap de locuitor, sectorul 3 cu 16,27 mp/cap de locuitor, sectorul 5, cu 12,8 mp/cap de locuitor și sectorul 2 cu 12,43 mp/cap de locuitor”, se arată în raportul Vital Signs.

Îți mai recomandăm și:

Cookies