ÎN BUCUREȘTI

În weekend-ul Swimathon București, 806 oameni înoată și strâng bani pentru 25 de proiecte

Fundația Comunitară București se pregătește weekend-ul acesta (26-27 iunie) pentru Swimathon București, a noua ediție.

Weekend-ul Swimathon București

806 oameni înoată în grupuri mici acolo unde acest lucru este permis: la piscine, în mare, în lac, în fața televizorului. Înotătorii-fundraiseri înoată și strâng bani pe uscat sau în apă, online sau offline, pentru că generozitatea nu se măsoară în numărul de bazine, ci în banii strânși în valuri de bine! Peste 15 evenimente au loc în weekend, mai multe detalii AICI.

Până în prezent, înotătorii-fundraiseri au strâns suma totală de 755.796 RON de la 5.737 de donatori. Campania de fundraising continuă pe site-ul fundației până pe 31 iulie 2021, iar targetul final este de 1.043.600 RON.

25 de ONG-uri și grupuri de inițiativă au nevoie de donații pentru terapie și recuperare pentru copiii cu dizabilități, tratamente la domiciliul copiilor cu cancer, aqua terapie pentru copiii cu autism, pentru mame vulnerabile care trebuie să rămână cu copiii lor, pentru 1.000 de ore de kinetoterapie pentru copiii bolnavi, kituri pentru viitorul copiilor, pentru persoanele cu dizabilități care trebuie să se descurce la un cutremur mare, pentru o școală de vară pentru cercetătorii viitorului, pentru tineri instituționalizați.

Persoanele publice care participă la această ediție

La această ediție Swimathon, înoată și strâng bani pentru proiecte următoarele persoane publice: Dan Amariei – OCS, scriitorii Iv cel Naiv și Alex Tocilescu, actorii Mihai Călin și Alex Stefănescu, magicianul Costin Teodorescu de la Teo Magic Show, sportivul de anduranță Avram Iancu, jurnaliștii Ioana Maria Moldovan și Sebastian Zachman (Prima TV) și designerul Agnes Lukacs. La Swimathon, participă și multipla campioană europeană și mondială Carmen Bunaciu, dar și David Popovici, de 17 ani, cel mai tânăr sportiv român care va merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Alina Kasprovschi, director executiv Fundația Comunitară București, organizator Swimathon București: „Swimathon s-a democratizat și mai tare anul acesta. Poate participa absolut oricine de orice vârstă, din orice oraș sau țară. Important e să creadă într-un proiect și să strângă bani pentru el.”

Roxana Irinei strânge donații pentru Asociația Ajungem Mari. Suma la care a ajuns în campania ei de fundraising este de 8.429 RON.

„Anul acesta am schimbat emoția centrală. Au fost postări care au îndemnat la reflecție și la compasiune față de adolescenții pentru care facem fundraising. Acum postez mai mult conținut video și abordez trend-uri, ceea ce a prins la oameni. Spre exemplu, am recreat împreună cu rățușcă scene din filme sau picturi cunoscute. Oamenii sunt încântați de rățușcă, o recunosc ca parte integrată din campanie și-mi spun că donează pentru ea.”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button