În weekend, toate Daciile din București și din țară merg în Constanța, la „Întâlnirea Națională Dacia Clasic”. Ce exponate vor fi prezente

13 iun. 2024
1792 afișări
În weekend, toate Daciile din București și din țară merg în Constanța, la „Întâlnirea Națională Dacia Clasic”. Ce exponate vor fi prezente
Toate Daciile din București și din țară merg în weekend la Constanța, la „Întâlnirea Națională Dacia Clasic”. Ce exponate vor fi prezente. Sursa foto: Motorsport News

„Întâlnirea Națională Dacia Clasic” are loc sâmbătă, la Constanța. Proprietarii și pasionații de modele de Dacia de epocă și nu numai pornesc din București și restul țării, către Piața Ovidiu de pe malul mării. Evenimentul va reuni peste 70 de automobile istorice, de la Dacia 1300 cu numărul de serie 0002, până la „Tovarășa” – limuzina prezidențială Dacia 2000, dar și multe alte exemplare.

Sâmbătă, 15 iunie, toate drumurile pasionaților de Dacia duc la Constanța. Retromobil Club România, prin Dacia Clasic, organizează în Piața Ovidiu, între orele 15:30 și 18:00, „Întâlnirea Națională Dacia Clasic”.

Toate Daciile de epocă din București merg în weekend la Constanța, pentru „Întâlnirea Națională Dacia Clasic”

Peste 70 de autoturisme istorice Dacia care sunt bine îngrijite și întreținute și arată ca-n prima tinerețe vor fi expuse în Piața Ovidiu, situată în zona Peninsula din Constanța, aproape de malul mării. La expoziție vor fi prezente mai multe vehicule-unicat, precum limuzina soților Ceaușescu, de exemplu.

„La Constanța va fi prezentată Dacia 1300 cu seria 0002 – practic cea mai veche Dacie 1300 aflată încă în existență. Un exemplar cu un destin impresionant. Fabricat în anul 1969, exemplarul este salvat de actualul său proprietar din drumul către REMAT în anul 2013 și este restaurat integral.

Pe lângă premiile câștigate la prestigiosul Concurs de Eleganță de la Sinaia, cea mai veche Dacie 1300 a fost premiată chiar și de francezi, în cadrul unui eveniment organizat în 2019 cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la debutul în producție a modelului Renault 12.”, au transmis organizatorii evenimentului printr-un comunicat de presă.

Dacia 2000, model unicat, va fi de asemenea expusă

Una dintre mașinile-vedetă ale întâlnirii este Dacia 2000, cunoscută sub denumirea de „Tovarășa”, care a fost construită special pentru cuplul Ceaușescu și pentru alți demnitari de la vârful regimului comunist.

Modelul a fost fabricat în anul 1982 și are o serie de dotări care erau total străine cu aceste meleaguri pe atunci: aer condiționat, geamuri electrice, cutie de viteze automată și pilot automat cu comenzi integrat pe volan. Motorul de pe „Tovarășa” este unul de 2.2 litri, cu o putere de 116 cai putere și cu o viteză maximă de 180 kilometri la oră.

De asemenea, la eveniment vor fi prezente și Dacia Sport, singurul autoturism coupé construit până în prezent în România, și produs doar în 5.000 de exemplare, dar și o mulțime de exemplare Dacia 1300 restaurate impecabil.

Și primul model produs de Dacia, 1100, va putea fi admirat, acest vehicul fiind construit exclusiv cu piese provenite din Franța, singurele piese produse în România (spre finalul ciclului de producție) fiind scaunele, geamurile, anvelopele și bateria.

Nu în ultimul rând, la „Întâlnirea Națională Dacia Clasic” vor participa și modele precum Dacia 500 „Lastun”, Dacia 1210 Break, Dacia Break transformată în autoutilitară de Miliție, Dacia 1320, Dacia 1325 „Liberta” și Dacia Nova, primul model nou produs la Pitești după Revoluție.

Retromobil Club Romania | Eveniment

CITEȘTE ȘI

Cookies