În weekend se aleargă la Semimaratonul Bucureștiului. 5 informații utile pentru participanți

01 sept. 2021
83 Afișari
În weekend se aleargă la Semimaratonul Bucureștiului. 5 informații utile pentru participanți
În weekend se aleargă la Semimaratonul Bucureștiului. 5 informații utile pentru participanți

A venit momentul mult așteptat. În weekend se aleargă la Semimaratonul Bucureștiului. Iată 5 informații utile pentru participanți.

În weekend se aleargă la Semimaratonul Bucureștiului. 5 informații utile pentru participanți anunțate de Bucharest RUNNING CLUB, organizatorul evenimentului.

În weekend se aleargă la Semimaratonul Bucureștiului

În acest sfârșit de săptămână, pe 4 și 5 septembrie, Bucureștiul nostru drag este gazdă pentru OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON. În cadrul evenimentului vor exista mai multe tipuri de curse. Astfel, participanții pot alerga: 5, 10, 21 de km și ștafetă – 6 km + 8 km + 7 km. Sunt așteptați peste 7.000 de alergători la start, în zona Parcul Izvor.

Recomandăm și: Parcuri din București în care poți să alergi ca vântul și ca gândul

Sâmbătă, începând cu ora 09:00, alergătorii de la cursa de 10 km vor lua startul, iar de la ora 10:45 vor porni cei de la cursa de 5 km. Un singur start va fi duminică, de la ora 08:30, atât pentru ștafetă, cât și pentru semimaraton.

5 informații utile pentru participanți

Organizatorul evenimentului, Bucharest RUNNING CLUB, a anunțat cele 5 informații utile pentru alergători:

  1. Accesul tuturorul participanților în cadrul evenimentului, care vor dovedi că s-au înregistrat și care pot să ofere dovada imunități, se va face astfel:
  • printr-un certificat digital European COVID – Certificat de Vaccinare pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare;
  • printr-un certificat digital European COVID – Certificat de recuperare pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării îmbolnăvirii cu COVID-19.

Cetățenii români pot genera cele două tipuri de certificate și le pot descărca de la adresa: https://certificat-covid.gov.ro/.

2. Alergătorii care nu prezintă documentele de mai sus, vor avea acces doar dacă prezintă rezultatul unui test antigen rapid. Acesta trebuie să nu fie mai vechi de 48 de ore înaintea cursei la care s-au încris. Testul se va efectua gratuit, înainte de ridicarea kitului pentru concurs, în Parcul Izvor (în zona de ridicare a kiturilor). Acesta va fi realizat de către o clinică autorizată de Ministerul Sănătății și parteneră a Bucharest RUNNING CLUB.

Recomandăm și: Știai de clădirea de birouri din București cu pistă de alergare pe acoperiș?

3. Nu se acceptă și nici nu se decontează teste antigen rapide făcute în altă parte.

4. În momentul în care alergătorii vor prezenta documentele menționate mai sus, vor primi brățări de acces, iar cu acestea vor putea intra în sectoarele de start. Brățara nu trebuie înlăturară, iar una nouă se poate obține doar dacă se efectuează o nouă înscriere.

5. De data aceasta, kitul de concurs se poate ridica doar personal. Nu poate fi delegată altă persoană sau reprezentat.

Toate cursele au startul în centrul Capitalei, zona Parcul Izvor. Hărțile traseelor pot fi văzute AICI.

Noutatea ediției: toți participanții vor primi albume foto personalizate, indiferent că sunt concurenți, voluntari, sponsori sau parteneri.

Cookies