În weekend, dacă vrei să mai schimbi referințe, vezi cum sunt “Copiii celorlalți”. Filmul intră în cinematografele din București și din toată țara

25 aug. 2023
149 afișări
În weekend, dacă vrei să mai schimbi referințe, vezi cum sunt “Copiii celorlalți”. Filmul intră în cinematografele din București și din toată țara
În weekend, vezi cum sunt “Copiii celorlalți/ Les enfants des autres”. Filmul intră în cinematografele din București și din toată țara. Foto credit: Independența Film.

Copiii celorlalți/ Les enfants des autres, al cincilea lungmetraj al regizoarei și scenaristei Rebecca Zlotowski, care a avut premiera în competiția Festivalului de Film de la Veneția 2022, aduce în fața cinefililor, cu sensibilitate și umor franțuzesc, povestea unei femei de 40 de ani, prinsă între ceasul ei biologic care ticăie și povestea de dragostea dulce-amăruie cu un tată singur. Copiii celorlalți, din 25 august în cinematografe, distribuit de Independența Film.

Foto credit: Independența Film.

Copiii celorlalți îi are în distribuție pe Virginie Efira (Benedetta, Adio, proștilor!/ Adieu les cons), Roschdy Zem (Inocentul/ L’innocent, Ancheta unul scandal de stat/ Enquête sur un scandale d’État), Chiara Mastroianni (Chambre 212, Persepolis) .

Rachel (Virginie Efira) este o profesoară fericită, la 40 de ani, care își iubește viața, prietenii și jobul. Explorează ideea de a avea un copil, dar nu este disperată să aibă unul. Când îl întâlnește la cursurile de chitară pe Ali (Roschdy Zem), un tip șarmant și divorțat, Rachel nu doar că se îndrăgostește de el, ci se și atașează de fetița lui, Leila. Lucrurile progresează rapid în această nouă dinamică de familie, iar curând Rachel trebuie să lupte cu sentimente complicate legate de maternitate, dar și cu teama de a pierde ceea ce ea descrie ca fiind „experiența colectivă” a maternității.

VIDEO | “«Copiii celorlalți», o poveste demnă de a fi spusă, care cu greu a fost spusă până acum.”

Rebecca Zlotowski: „Am plecat de la adaptarea romanului lui Romain Gary, Your Ticket Is No Longer Valid, în care un bărbat își confruntă propria impotență. Ceva nu se lega. Nu pentru că nu m-aș fi putut proiecta în acest personaj care are o problemă, ci pentru că nu m-am putut identifica prea bine. Treptat, a trebuit să-mi recunosc propria impotență, cea a unei femei de 40 de ani, fără copii, dar care își dorește unul și care, parțial, crește copilul altei femei. O mamă vitregă fără a fi ea însăși mamă. Dureros de banală, la fel ca impotența masculină, această situație a fost, totuși, punctul de plecare al unei povești demne de a fi spusă, care cu greu a fost spusă până acum.”

Foto credit: Independența Film.

O dramă subtilă, surprinzător de profundă” – The New York Times

O superbă dramă franceză” – spune The Los Angeles Times – „care se furișează spre tine cu profunzime și complexitate”. Povestea scrisă și regizată de Rebecca Zlotowski, care i-a adus actriței principale, Virginie Efira, un premiu Lumiere pentru interpretare, a fost primită cu entuziasm de presa de specialitate: „o dramă subtilă, surprinzător de profundă” – The New York Times; „un sincer triunghi amoros modern” – The Guardian; „triumful lui Zlotowski îl reprezintă profesoara de 40 de ani interpretată de Virginie Efira într-o performanță de mare rafinament, plină de nuanțe, care, garantat, îți vor topi inima” – Independent.

Cookies