În vizită la Astra Arad, Nicușor Dan se declară mulțumit, deși nu pare. Primul tramvai nou ajunge la București mai repede decât termenul inițial

28 mart. 2022
664 Afișari
În vizită la Astra Arad, Nicușor Dan se declară mulțumit, deși nu pare. Primul tramvai nou ajunge la București mai repede decât termenul inițial
În vizită la Astra Arad, Nicușor Dan se declară mulțumit, deși nu pare. Primul tramvai nou ajunge la București mai repede decât termenul inițial | Sursă foto: Captură Facebook-Nicușor Dan

Nicușor Dan a efectuat o vizită la fabrica de tramvaie Astra Vagoane din Arad, pentru a vedea care este stadiul contractului de furnizare pe care Primăria Capitalei îl are cu această societate. Directorul general al companie a anunțat că primul tramvai nou va ajunge mai devreme în București.

Primul tramvai nou ajunge la București mai devreme

Primăria Municipiului București a semnat un contract de furnizare cu Astra Vagoane, pentru 100 de tramvaie. Nicușor Dan a efectuat această vizită împreuna cu reprezentanți ai Primăriei Capitalei, ai Societății de Transport București și consilierii generali.

Sunt mulțumit, sunt foarte bucuros că sunt într-o fabrică românească. Domnul director ne-a povestit despre școala profesională pe care această fabrică o patronează, este o inițiativă pe care nu pot decât să o salut, este o direcție în care vrem să mergem și noi la București, a declarat Nicușor Dan.

În urma vizitei, directorul general al societății Astra Vagoane a informat că deși primul tramvai urma să fie livrat în luna august a anului curent, acesta se va livra mai devreme. Astfel că, primul tramvai va ajunge în București în luna iunie a anului 2022. Primarul Capitalei a declarat că sunt necesare investiții de acest gen, în transportul în comun. Astfel de modernizări ar încuraja bucureștenii să circule cu transportul public de suprafață, în detrimentul mașinii personale.

Tramvaie vechi din 1990 în Capitală

Cele circa 300 de tramvaie ce sunt aflate acum în circulație, în Capitală, sunt fabricate înainte de anul 1990. Bucureștiul a mai produs în uzina proprie doar 17 tramvaie după 1990, declară Nicușor Dan.

Pe lângă cele 100 de tramvaie pe care municipalitatea le va primi în urma contractului cu Astra Vagoane, se află în curs de evaluare și documentele pentru achiziționarea a 100 de autobuze electrice. De asemenea, Primăria Municipiului București, urmează să scoată la licitație publică un contract pentru cumpărarea a 100 de troleibuze. Aceste achiziții reprezintă un pas important pentru modernizarea și electrificarea flotei STB.

Cookies