În trei localități vecine cu Bucureștiul se reintroduc restricții din cauza ratei ridicate de incidență. De când intră acestea în vigoare | DOCUMENT

13 sept. 2021
436 Afișari
În trei localități vecine cu Bucureștiul se reintroduc restricții din cauza ratei ridicate de incidență. De când intră acestea în vigoare | DOCUMENT
În trei localități vecine cu Bucureștiul se reintroduc restricții din cauza ratei ridicate de incidență. De când intră acestea în vigoare | DOCUMENT. Sursa foto: Unsplash

Trei localități din județul Ilfov, vecine cu Bucureștiul, vor avea parte de reintroducerea unor restricții, potrivit deciziei de luni a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov. În spatele acestei decizii se află rata de incidență ce a crescut îngrijorător în ultimele zile.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca în trei localități din județul Ilfov să se reintroducă o serie de restricții din cauza ratei de incidență ce a crescut îngrijorător în perioada recentă. Este vorba despre Berceni, unde rata de incidență este de 2,24/1000 de locuitori, Bragadiru, cu 2,30 cazuri la 1000 de locuitori și Voluntari, unde incidența este de 2,08, sensibil peste pragul impus de autorități de 2 la mie.

Revin restricțiile în trei localități din Ilfov. De când intră acestea în vigoare

Măsurile decise pentru cele trei localități din Ilfov au fost anunțate de Prefectura Ilfov și vor intra în vigoare începând cu noaptea dintre luni, 13 septembrie și marți, 14 septembrie, potrivit comunicatului publicat de această instituție.

Cea mai importantă restricție este legată de obligativitatea portului măștii de protecție în mod corespunzător în spații publice precum: piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

„În spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura”.

Ce restricții îi așteaptă pe locuitorii din Berceni, Bragadiru și Voluntari din această noapte

Pe lângă restricția ce ține de obligativitatea purtării măștii în spații publice, locuitorii din cele trei localități din județul Ilfov vor mai fi nevoiți să respecte alte restricții. Iată unele dintre cele mai importante.

Instituțiile private sau publice de cultură ce administrează spații destinate activităților culturale în aer liber pot organiza evenimente cu cel mult 1.000 de persoane pe scaune, însă doar dacă se asigură o suprafață minimă de 4mp pentru fiecare persoană şi cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Mai mult, concertele dar și alte spectacole în aer liber se pot desfășura cu maxim 2.500 spectatori și cu purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Mai mult, slujbele religioase se pot organiza fie în interior, fie afară, însă doar cu respectarea regulilor de protecție sanitară aflate în vigoare.

Activitatea barurilor, restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, precum și pe terase este permisă fără restricții de capacitate, în intervalul orar 05:00-02:00.

Iată aici lista tuturor restricțiilor ce se aplică în Bragadiru, Voluntari și Berceni din această noapte

Cookies