ESENTIAL

În toiul iernii, Poteraş renunţă la serviciile de deszăpezire

„Urban a intervenit extrem de greu şi din această cauză nu putem decât să procedăm la contractarea unui alt operator. Este, într-adevăr, o problemă de eficienţă”, a declarat pentru B365.ro, Mihai Anghel, consilierul primarului Poteraş care a adăugat că, documentaţia pentru atribuirea serviciului de deszăpezire şi salubritate va fi lansată pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), în cursul săptămânii viitoare.

„În următoarea perioadă, Direcţia Investiţii din cadrul Primăriei Sectorului 6 va proceda la elaborarea unui amplu caiet de sarcini care să cuprindă toate cerinţele necesare unei activităţi de salubrizare şi deszăpezire la standarde europene pentru Sectorul 6”, informează administraţia locală printr-un comunicat remis la redacţie.

Contractul de salubritate şi deszăpezire în Sectorul 6, încheiat cu SC Urban SA, a expirat în anul 2008, de atunci fiind prelungit prin mai multe acte adiţionale.  Documentul prevede ca Urban SA să se ocupe de 70% din totalul celor aproximativ 450 de străzi, restul fiind în sarcina Administraţiei Domeniului Public Sector 6.

În urma comandamentului de vineri dimineaţă, primarul general Sorin Oprescu l-a atenţionat pe Poteraş că utilajele nu şi-au făcut treaba cum trebuie pe unele artere din Sectorul 6 astfel că mai existau încă poduri de gheaţă pe Valea Cascadelor şi pe Iuliu Maniu. Mai mult, chiar şi pe Pasajul Basarab era multă zăpadă, mai multă decât în celelalte sectoare şi nu exista niciun echipaj care să intervină la faţa locului, a declarat Oprescu: “pe mine ma intereseaza rezultatul dimineaţă. Alaltăieri la fel: aţi zis că s-a dat cu substabţă antiderapantă: îţi jur – pe drumul Geniului m-am întors cu tot cu şofer.”

Primarul general le-a cerut autorităţilor din Sectorul 6 să spună dacă sunt depăşite de situaţie, pentru a se interveni cu utilaje din alte sectoare. El le-a spus responsabililor că înţelege că pentru situaţia creată de vină sunt orgoliile unora.

Poteraş vrea să închirieze opt utilaje de deszăpezire

Recent, Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 6 a anunţat că intenţionează să închirieze opt utilaje multifuncţionale pentru deszăpezire şi combaterea poleiului. Potrivit cererii de oferte, publicată pe site-ul guvernamental de licitaţii publice, instituţia din subordinea primăriei vrea să încheie un acord cadru, cu durata de un an, pentru care este este dispusă să plătească suma de aproximativ 660.000 de lei cu TVA (157.000 euro). Ofertele pot fi depuse până pe data de 6 Februarie 2012.

Conform documentaţiei de atribuire, utilajele vor fi solicitate telefonic în funcţie de necesităţi, dar dacă este cazul acestea trebuie să stea la dispoziţia administraţiei locale non stop, în 2 schimburi a câte 12 ore. „Reprezentantul achizitorului are obligaţia de a verifica şi certifica efectuarea prestaţiilor prin semnarea foilor de parcurs ale utilajelor şi a centralizatorului prestaţiilor care va fi anexat facturii fiscale emise de către prestator. Achizitorul nu decontează costurile aferente deplasării de la şi la locul de parcare”, se menţionează în caietul de sarcini elaborat de ADP Sector 6.

În luna noiembrie 2011, ADP Sector 6 a distribuit asociaţiilor de proprietari circa 200 de tone de sare pentru a îndepărta gheaţa de pe aleile şi trotuarele din jurul blocurilor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button