În toaletele pentru fete de la școală vor apărea absorbante distribuite gratuit. Primele două școli din Sectorul 3

30 iun. 2022
619 Afișari
În toaletele pentru fete de la școală vor apărea absorbante distribuite gratuit. Primele două școli din Sectorul 3

Consilierii locali din Sectorul 3 au adoptat joi, 30 iunie, o hotărâre prin care vor fi montate dispensere de absorbante, cu acces gratuit în școli. Proiectul a fost depus de Nina Costea, consilier local USR.

Două unități de învățământ fac parte dintr-un proiect pilot, însă decizia s-ar putea aplica pe raza întregului sector începând cu al doilea semestru al următorului an școlar.

Primele două școli unde vor fi distribuite gratuit absorbante sunt Școala Gimnazială nr. 55 și Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“.

Costurile proiectului se ridică la un milion de lei, bani din care vor fi montate 100 de dispensere de absorbante în toaletele fetelor, iar fiecare va fi dotat lunar cu 500 de absorbante, scrie buletin de București.

În plus, elevii celor două școli vor participa la ateliere informative privind educația în sănătate.

Atelierele de educație pentru sănătate vor dura două ore, iar fiecare va costa 500 de lei, bani asigurați din bugetul local, sponsorizări și donații.

În două școli din sectorul 6 al Capitalei, elevele au la toaletă dispensere cu absorbante. În paralel, există o lege în Parlament care prevede ca fetele din familii dezavantajate să primească tichete sociale de 15 lei pentru un pachet de absorbante.

Cookies