În timp ce tu stăteai la semafor la Victoriei, în Palat era haos. Ministrul Finanțelor a rămas fără job. Florin Cîțu l-a demis pe Nazare

08 iul. 2021
226 afișări
În timp ce tu stăteai la semafor la Victoriei, în Palat era haos. Ministrul Finanțelor a rămas fără job. Florin Cîțu l-a demis pe Nazare

Ministrul Finanțelor a fost remaniat. Florin Cîțu l-a anunțat pe Alexandru Nazare chiar înaintea ședinței de Guvern de azi. Premierul a trimis la Cotroceni cererea de revocare a ministrului Finanțelor, iar Iohannis a semnatul decretul. Florin Cîțu a fost desemnat interimar la Ministerul de Finanțe.

Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Alexandru Nazare

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru revocarea din funcția de ministru de Finanțe ce-i aparținea lui Alexandru Nazare.

De asemenea, președintele a semnat decretul prin care Florin Cîțu este desemnat în funcția de ministru interimar.

Premierul a confirmat informația despre revocarea din funcție a ministrului de Finanțe, după ședința de guvern. Florin Cîțu a declarat că el însuși a preluat, ca interimar, mandatul de la Finanțe.

Potrivit surselor din interiorul PNL, schimbarea ministrului Finanțelor ar fi legată de „războiul” intern din partid. Mai exact, ar fi legat de conflictul dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban. Iar Alexandru Nazare nu ar fi fost de acord cu rectificarea bugetară față de anumiți primari liberali, au declarat surse guvernamentale pentru Digi24.

După ședința de la Guvern de la ora 12:00, Florin Cîțu a declarat că Alexandru Nazare nu a vrut să-și dea demisia.

„A avut posibilitatea să își dea demisia, a fost revocat”, a declarat premierul României, potrivit sursei citate.

Ministrul Finanțelor a rămas fără job

Se pare că, decizia revocării din funcția de ministru al Finanțelor vine după o analiză de 6 luni. Mai multe proiecte legate de fonduri europene au fost întârziate în cadrul Ministerului de Finanțe, potrivit declarațiilor făcute de Florin Cîțu.

„Mă voi asigura că toate proiectele întârziate sunt repornite și vom corecta greșelile”, a mai declarat premierul.

Florin Cîțu a făcut aluzie la lipsa lui Alexandru Nazare din partea de comunicare guvernamentală. Premierul a vorbit ironic la adresa fostului ministru, spunând că, Nazare poate organiza acum o conferință de presă, după mandatul de 6 luni de zile.

Cîțu a mai adăugat că la Ministerul Finanțelor urmează să fie făcut un control de către Corpul de Control al premierului.

Premierul României a avut o discuție joi dimineață cu liderii coaliției despre remanierea lui Alexandru Nazare. Cîțu a declarat că niciunul nu s-a opus.

După Vlad Voiculescu de la Sănătate, Alexandru Nazare este al doilea ministru remaniat.

Cookies