În timp ce bucureștenii se topesc de căldură, în Brazilia copiii fac oameni de zăpadă. Ninge cum n-a mai nins niciodată în sudul țării I VIDEO

29 iul. 2021
600 Afișari
În timp ce bucureștenii se topesc de căldură, în Brazilia copiii fac oameni de zăpadă. Ninge cum n-a mai nins niciodată în sudul țării I VIDEO
În timp ce bucureștenii se topesc de căldură, în Brazilia copiii fac oameni de zăpadă. Ninge cum n-a mai nins niciodată în sudul țării I VIDEO. Sursa foto: Rio Times

În timp ce sudul Europei se confruntă cu cel mai grav val de căldură din acest an, în Sudul Braziliei a avut loc una dintre cele mai mari furtuni de zăpadă din istoria recentă. Nu mai puțin de 13 orașe s-au confruntat cu fenomene meteo extreme, spre deliciul celor mici, care au putut să se bată cu bulgări și să facă oameni de zăpadă.

Știa Liviu Dragnea ce știa când și-a construit casă de vacanță în Brazilia. Nu mai puțin de 13 orașe din statul Brazilian Río Grande do Sul au înregistrat în cursul zilei de miercuri furtuni de zăpadă, un eveniment extrem de rar în regiune, dar destul de firesc ținând cont de temperaturile extrem de scăzute ce s-au înregistrat în această iarnă, potrivit Mercopress.

Între timp, deasupra României și statelor vecine se va produce un dom de căldură infernală, ce va aduce la finalul acestei luni temperaturi record, ce vor depăși 40 de grade și vor ajunge chiar și la 45 de grade, în zona Greciei. Dacă nu era de ajuns, asupra regiunii țării noastre va veni și un nor imens de praf saharian.

Deși este iarnă în Brazilia, ninsoarea este un eveniment extrem de rar

Ninsorile din Brazilia au fost înregistrate în orașe precum Pelotas, São Francisco de Paula, Gramado, Carlos Barbosa, Bagé, Herval, Piratini, Caxias do Sul, Marau și Farroupilha.

În cele 13 orașe din regiunea Rio Grande do Sul din sudul Braziliei s-au confruntat în aceste zile cu ninsori abundente, dar și cu ploaie înghețată, ambele fenomene fiind aduse de valul de aer rece.

Deși autoritățile din aceste orașe au avut de furcă în urma ninsorilor abundente, copiii s-au bucurat din plin de evenimentul meteorologic rar, motiv pentru care au ieșit pe străzi și s-au bătut cu bulgări, au făcut îngeri în zăpadă și au construit oameni de zăpadă.

Alte localități din regiunea Rio Grande do Sul au fost mai puțin norocoase, astfel că în acele zone în loc de ninsoare au fost precipitații sub formă de ploaie înghețată.

În anumite regiuni s-au înregistrat precipitații sub formă de lapoviță – granule mici de gheață ce apar când picăturile de apă extrem de rece acoperă fulgii de zăpadă. Lapovița este albicioasă, opacă și moale, topindu-se aproape instant în contact cu pielea. De asemenea, lapovița are un diametru mai mic decât grindina, de doar 0.2-0.5 centimetri.

După ninsoare, în orașele din statul Rio Grande do Sul va urma înghețul, însă doar în localitățile din interiorul continentului, deoarece în zonele de coastă temperaturile vor fi puțin mai ridicate.

Iată imaginile impresionante cu ninsorile din sudul Braziliei

Cookies