În Spitalul Malaxa s-a născut copilul cu numărul 100. Spitalul va fi finalizat în 2013. VEZI CUM ARATĂ ACUM

de:
09 nov. 2011
4 afișări
În Spitalul Malaxa s-a născut copilul cu numărul 100. Spitalul va fi finalizat în 2013. VEZI CUM ARATĂ ACUM

Primarul general al Capitalei,  Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că a vizitat Spitalul Nicolae Malaxa pentru a se asigura că secţia de Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Caritas, transferată la Malaxa, funcţionează şi că ”bolnavii sunt trataţi în condiţii civilizate, la nivelul anului 2011”.

”Spitalul Malaxa este unul de referinţă pentru Bucureşti şi sunt convins că poate deveni mult mai mult. Mă refer la un centru de cercetare, un centru de chirurgie de excelenţă pentru că există posibilitatea din punctul de vedere al platoului tehnic. Încercăm să susţinem în continuare spitalele şi să le facem aşa pe toate”, a declarat Oprescu.

Proiectul pentru Spitalul Nicolae Malaxa, în valoare de 10 milioane euro, demarat în urmă cu doi ani, prevede consolidarea, dotarea şi modernizarea instituţiei sanitare. ”De acum doi ani, până în prezent, s-au investit 6 milioane euro în dotarea şi modernizarea întregului spital. Acest proiect vizează toate corpurile de clădire. Am terminat până acum corpul A, care este la cheie, urmează să intre în consolidare corpurile B, C şi D. În urma investiţiei, secţiile de chirurgie, Neonatologie şi Obstetrică-Ginecologie au fost dotate la standarde internaţionale”,  a explicat doctorul Florin Adrian Secureanu, managerul Spitalului Nicolae Malaxa.

Miercuri, la Spitalul Nicolae Malaxa s-a născut copilul cu numărul 100 din noua structură a unităţii medicale. Dacă acum sunt 50 de paturi la secţia de Obstetrică-Ginecologie şi 25 de paturi la Neonatologie, Secureanu spune că, în următorii doi ani, după ce vor fi consolidate şi mansardate şi celelalte corpuri, numărul paturilor disponibile la cele două secţii se va dubla.

Investiţii de 120 milioane euro în spitale

Edilul-şef a mai precizat că, în total, în doi ani, în 21 de spitale din Bucureşti s-au investit 120 milioane de euro, bani care au fost folosiţi pentru dotări, reabilitarea unităţilor sanitare, aparatură şi platoul tehnic. Acesta a spus şi că intenţionează să se asigure că aparatura spitalelor dotate recent va rămâne funcţională ”pentru că la poporul român e mai greu cu întreţinerea şi ca să nu ne batem joc de lucrurile astea” şi, apoi, să se ocupe şi de celelalte spitale, în funcţie de cât de permisiv va fi bugetul. Oprescu a declarat că vrea să doteze şi policlinicile şi cabinetele medicilor de familie în următoarea perioadă.

”După doi ani şi jumătate am convins Consiliul General să le vindem medicilor de familie cabinetele, iar din fondurile  care se vor aduna, obligaţia primăriei este aceea de a amenaja aceste cabinete. Policlinicile, care au funcţionat odată bine în sistem, reprezintă o altă ţintă pe care dorim s-o atingem în lunile următoare, că în anii următori nu mai are nimeni răbdare”, a declarat Sorin Oprescu.

Spitalul Clinic Caritas din Capitală a fost transformat în cămin pentru bătrâni, în primăvara acestui an, când s-a dat startul reformei din domeniul sanitar. Ministerul Sănătăţii a decis atunci transformarea spitalului în cămin de bătrâni, iar personalul medical al unităţii a fost transferat către alte trei spitale din Bucureşti. Astfel, secţiile de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie ale Spitalului Caritas au fost transferate la Spitalul Nicolae Malaxa.

Cookies