În sfârșit, veste bună în toată nebunia cu pandemia: ”cocktailul” de anticorpi Regeneron reduce cu 81%  riscul de îmbolnăvire de COVID 

12 apr. 2021
10597 Afișari
În sfârșit, veste bună în toată nebunia cu pandemia: ”cocktailul” de anticorpi Regeneron reduce cu 81%  riscul de îmbolnăvire de COVID 

Toți tânjim după prima zi de după “Apocalipsa COVID“, orice ar mai fi însemnând asta, dar clar că e ceva fără tot ce înseamnă acum: fără teama de boală, fără nesfârșita criză sanitară, ba chiar inclusiv fără crizele de intoleranță care ne mai izbucnesc în față. Cum ajungem acolo? Păi, vaccinarea este soluția științifică principală. Și acum vine și vestea bună complementară:  prevenția cu tratamentul cu anticorpi e chiar eficientă. 

Combinația de anticorpi sintetici contra Covid-19 dezvoltată de Regeneron reduce riscul de infecție simptomatică cu coronavirus cu 81% la cei aflați în aceeași casă cu o persoană infectată cu noul coronavirus, anunță astăzi  Roche, companie parteneră a producătorului Regenerer.

Într-un comunicat citat de agenția Reuters, Roche spune că  ”Administrarea subcutanată de casirivimab și imdevimab reduce riscul de infecții simptomatice cu 81% la cei care nu erau infectați când au intrat în cadrul testului clinic (…) În plus, persoanele tratate cu casirivimab și imdevimab care totuși au dezvoltat o infecție simptiomatică, au ajuns să nu mai aibă simptome după o săptămână, spre deosebire de trei săptămâni, cum a fost cazul celor care au primit placebo”.

„Cocktailul” cu antircopri Regenon, folosit deja în UE

La testele clinice au participat 1.505 voluntari care nu erau infectați cu Sars-Cov-2, dar trăiau în aceeași locuință cu o persoană confirmată cu coronavirus, mai scrie Reuters, preluat de Hotnews. ”Cocktailul” de anticorpi Regeneron poate fi folosit deja în țările din Uniunea Europeană și Statele Unite, dar nu ca produs preventiv, ci pentru tratarea pacienților deja infectați cu coronavirus.

Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat la sfârșitul lunii februarie că a finalizat evaluarea terapiei anti-Covid dezvoltată de compania americană Regeneron și că ea poate fi folosită, în anumite condiții, pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

EMA anunța în februarie că „Respectiva combinație cunoscută sub denumirea REGN-COV2 poate fi folosită pentru tratarea pacienților confirmați cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigenare suplimentară și care sunt în pericol să dezvolte forme severe ale COVID-19”.

Cât despre efectele secundare, EMA spune că majoritatea acestora au fost ușoare sau moderate. Cocktailul de casirivimab și imdevimab dezvoltat de Regeneron a fost autorizat pentru folosirea de urgență în SUA în noiembrie anul trecut.

Cookies