În sfârșit, temperaturile cresc în București săptămâna aceasta, dar tot mai plouă. ANM a actualizat prognoza meteo pentru Capitală

20 mai 2024
867 afișări
În sfârșit, temperaturile cresc în București săptămâna aceasta, dar tot mai plouă. ANM a actualizat prognoza meteo pentru Capitală
În sfârșit, temperaturile cresc în București săptămâna aceasta, dar tot mai plouă. ANM a actualizat prognoza meteo pentru Capitală | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă prognoza pentru această săptămână. Meteorologii anunță că deși temperaturile vor fi ridicate în această săptămână în București, cerul se va menține înnorat și vom avea parte și de ceva ploi.

Maximele din acest interval voi fi cuprinse între 23 – 29 de grade Celsius.

În sfârșit, temperaturile cresc în București

Meteorologii din cadrul ANM ne anunță că în această săptămână soarele nu-și va face apariția foarte des. În mare parte, cerul va fi înnorat în Capitală, cu toate că se vor înregistra chiar și 29 de grade Celsius pe final de săptămână.

Luni

Cerul se prezintă în mare parte noros, iar maxima termică a zilei ajunge până la 23 de grade Celsius. În ceea ce privește vântul, acesta o să bată slab. Viteza medie a rafalelor va fi de circa 26 de km./h.

Pe timp de noapte, minima scade până la 11 grade Celsius. Cerul se va menține noros, iar vântul bate slab. Viteza medie a rafalelor de vânt va fi aceeași ca pe timp de zi, adică de 26 de km/h.

În zilele următoare, temperaturile cresc treptat, însă apar și ploile.

Prognoza ANM pentru această săptămână

Chiar daca temperaturile încep să creastă în București, de miercuri apar aversele, iar meteorologii anunță că vom avea parte chiar de furtuni cu descărcări electrice. Astfel că, este recomandat să nu uitam umbrelele acasă dacă plecam la drum.

Marți

Maxima zilei va fi de 26 de grade Celsius. Cerul se va menține în mare parte înnorat, iar vântul bate destul de puternic. Viteza medie a rafalelor va fi de 41 de km/h.

Noaptea, minima scade de 12 grade Celsius. Cerul se menține înnorat și este posibil să avem parte și de ploi slabe, după cum transmit meteorologii. Vântul sufla moderat, viteza medie a rafalelor fiind de circa 36 km/h.

Miercuri

La mijlocul săptămânii vom avea parte de furtuni cu descărcări electrice, anunță ANM. Maxima termică a zilei va fi de 25 de grade Celsius. Cerul va fi înnorat, iar vântul bate cu moderat, viteza medie a rafalelor fiind de 33 de km/h.

Pe timp de noapte, avem parte în continuare de ploi în București. Minima termina va fi de 13 grade Celsius, iar vântul bate slab. Rafalele de vânt vor avea o viteză medie de circa 24 km/h.

Joi

Ploile continuă și joi, cum cum ne anunță meteorologii. În penultima zi din săptămână vom avea parte și de temperaturi ceva mai scăzute, pe lângă averse. Maxima termică a zilei va fi de 23 de grade Celsius, iar vântul bate slab, viteza medie a rafalelor fiind de 26 de km/h.

Pe timp de noapte, minima scade până la 13 grade Celsius, iar ploile se opresc. Cerul va rămâne înnorat , iar vântul bate slab, viteza medie a rafalelor fiind de 19 km/h.

Vineri

Ultima zi din săptămână va fi și cea mai caldă. ANM anunță că maxima termică va fi de 29 de grade Celsius și că vom avea parte de un cer parțial însorit. Vântul bate moderat, viteza medie a rafalelor fiind de 28 km/h.

Noaptea, minima ajunge la 14 grade Celsius. Cerul se menține senin, iar vântul bate slab, viteza medie fiind de 20 km/h.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies