În sfârșit, se pun copaci pe bulevardul fără pic de umbră din București! “Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” a câștigat concursul de la Primărie

19 iul. 2022
725 Afișari
În sfârșit, se pun copaci pe bulevardul fără pic de umbră din București! “Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” a câștigat concursul de la Primărie
În sfârșit, se pun copaci pe bulevardul fără pic de umbră din București! “Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” a câștigat concursul de la Primărie. Sursa foto: Străzi pentru Oameni

Este oficial! ONG-ul „Străzi pentru Oameni” a obținut o victorie importantă pentru Capitală. „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta!” a câștigat proiectul de bugetare participativă.

Urmează ca proiectul să fie implementat, iar în curând, pe Bulevardul Regina Elisabeta din București vor fi plantați copaci, astfel încât nu se vor mai înregistra peste 70 de grade la soare.

Proiectul “Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” devine realitate

Proiectul de bugetare participativă „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” propune Municipalității ca pomii de pe Bulevardul Elisabeta să fie replantați. Pe acest bulevard, fără pic de umbră, se înregistrează în prezent temperaturi la sol curinse între 50 și 60 de grade Celsius.

„Victorie uriașă pentru București”, anunță organizația non-guvernamentală „Străzi pentru Oameni” într-o postare pe pagina de Facebook.

O victorie importantă mai ales pentru pietonii care tranzitează zona și care, în sfârșit, vor putea să se adăpostească la umbra pomilor.

Proiectul ”Coroană Verde pentru Regina Elisabeta!” a câștigat concursul de bugetare participativă de la Primărie. Acesta este unul dintre cele două proiecte care vor primi finanțare și vor deveni realitate. Acum urmează ca proiectul să intre pe traseul de implementare.

Se pun copaci pe bulevardul fără pic de umbră din București

1614 bucureșteni au rezonat cu proiectul și l-au votat.

„Este un record absolut de participare când vine vorba de istoria Bugetării Participative din București”, transmite sursa citată.

Reprezentanții ONG-ului „Străzi pentru Oameni” își propun să replanteze cât mai mulți pomi și spun că vor munci în continuare pentru proiecte viitoare care să acopere toate bulevardele din București cu o coroană verde.

Potrivit măsurătorilor efectuate de organizația non-guvernamentală, la data de 5 iulie 2022, pe Bulevardul Regina Elisabeta din București se înregistrau temperaturi medii de 50 de grade Celsius. Recordul de temperatură a fost înregistrat pe o suprafață neagră, lângă Universitatea București: 72 de grade Celsius.

Temperatura medie la umbră, acolo unde pomii încă există este de 35 de grade Celsius, declară sursa citată.

PS Mulțumim pentru inițiativă, „Străzi pentru Oameni”!

Cookies