În sfârșit! Scările rulante exterioare din Pasajul Universității, veșnic stricate, vor fi înlocuite cu unele noi. Totodată, Pasajul Piața Presei Libere va avea lifturi noi

04 iul. 2023
317 Afișari
În sfârșit! Scările rulante exterioare din Pasajul Universității, veșnic stricate, vor fi înlocuite cu unele noi. Totodată, Pasajul Piața Presei Libere va avea lifturi noi
În sfârșit! Scările rulante exterioare de la Pasajul Universității, veșnic stricate, vor fi înlocuite cu unele noi. Totodată, Pasajul Piața Presei Libere va avea lifturi noi. FOTO: Agerpres

Era și cazul! Cu siguranță știți scările rulante exterioare de la Pasajul Universității, cele veșnic stricate, care funcționau din an în Paști: viceprimarul Capitalei anunță că vor fi înlocuite cu unele noi. De asemenea, în Pasajul Piața Presei Libere vor fi amplasate lifturi noi.

Scările rulante exterioare de la Pasajul Universității vor fi înlocuite cu unele noi + lifturi noi în Pasajul Piața Presei Libere

Stelian Bujduveanu a anunțat marți, 4 iulie 2023, că Primăria Capitalei înlocuiește scările rulante exterioare de la Pasajul Universității și amplasează lifturi noi în Pasajul Piața Presei Libere:

Înlocuim scările rulante exterioare din Pasajul Universității și amplasăm lifturi noi în Pasajul Piața Presei Libere!

Primăria Municipiului București, prin Administrația Străzilor, a demarat două proceduri prin care dotează Pasajele Universității și Piața Presei Libere cu scări rulante și lifturi noi.

8 scări rulante noi pentru Pasajul Universității

Pentru Pasajul Universității, vor fi achiziționate 8 scări rulante exterioare, care le vor înlocui pe cele nefuncționale, care nu mai pot fi reparate, iar în Pasajul de la Piața Presei vom înlocui cele 2 ascensoare, spune viceprimarul Capitalei pe Facebook.

Astfel, la finalul procedurii, cele patru intrări de la Pasajul Universității vor fi echipate cu câte două scări rulante noi:

  • Acces Teatrul Național,
  • Acces Spitalul Colțea,
  • Acces Universitate,
  • Acces Muzeul Universității.

Viceprimarul Capitalei îi invită pe operatorii interesați să consulte procedurile în SEAP, AICI și AICI.

Ofertele pot fi depuse până la data de 3 august 2023, pentru scările rulante, respectiv data de 14 iulie 2023, pentru cele două ascensoare.

„De luni bune nu mai funcționează”

La data de 19 mai 2023, sătul că de luni bune nu mai funcționează scările rulante de la Pasajul Universității, un bucureștean a trimis un mail Primăriei Capitalei, prin care solicita să fie reparate cele patru scări rulante duble de la cele patru ieșiri:

Bună ziua,
Doresc să sesizez faptul că în Pasajul Universității toate cele patru scări rulante duble nu mai funcționează de luni de zile. Solicit repararea și punerea în funcțiune a acestor scări rulante (și asigurarea funcționarii acestora pe termen lung), care sunt de maximă necesitate în centrul capitalei!
Mulțumesc.
O zi bună, a transmis A.S. pe Facebook.

La data de 9 mai 2023, un alt bucureștean a povestit pe Facebook că a ajutat un vârstnic, luându-l de braț, astfel încât să poată urca în siguranță cele două segmente de trepte ude, alunecoase, din dreptul Facultății de Geologie:

Am avut pentru primarul Bucureștilor (în gând, firește, fiindcă suntem eleganți…Cât s-o mai putea!?) numai cuvinte alese din florilegiul de sudalme al limbii române. Și i-am urat…etc. etc. Venerabilul zâmbea pierdut, a spus F.T. pe Facebook.

Și în 2016, bucureștenii se plângeau în mediul online de scările veșnic stricate de la Universitate:

Ei, mai cade câte o femeie grăbită pe treptele din gresie alunecoasa, dar ce contează!, spunea V.F. la data de 28 iunie 2016 pe Facebook.

Cookies