ESENTIALȘTIRI

În sfârșit, locul I! România s-a clasat pe primul loc în UE la dozele de vaccin administrate în ultimele 7 zile

Ieri, România s-a clasat pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul dozelor de vaccin administrate în ultimele 7 zile, raportat la populație, potrivit datelor colectate de Our World in Data.

România este prezentată în statistici cu 0,18 vaccinuri la 100 de locuitori. Apoi urmează Franța, Grecia, Austria și Germania, care figurează în statistici între 0,14 și 0,12. Bulgaria este pe ultimul loc în Uniunea Europeană, cu 0,02 vaccinuri la 100 de locuitori.

Statisticile înglobează numărul de doze administrate, indiferent dacă este vorba de prima doză de vaccin împotriva COVID-19 sau de rapel. Nu se ia în calcul numărul persoanelor vaccinate.

Datele furnizate de autoritățile române demonstrează că ieri a fost administrat cel mai mare număr de doze de vaccin de la debutul campaniei naționale de imunizare împotriva COVID-19.

Astfel: 43.747 de persoane au fost vaccinate, dintre care 28.144 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 15.603 au făcut doza de rapel, potrivit Digi24.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button