În sfârșit, habemus viceprimari în Capitală: Horia Tomescu (USR PLUS) şi Stelian Bujduveanu (PNL)

21 dec. 2020
72 Afișari
În sfârșit, habemus viceprimari în Capitală: Horia Tomescu (USR PLUS) şi Stelian Bujduveanu (PNL)
Horia Tomescu (USR PLUS) şi Stelian Bujduveanu (PNL) - noii viceprimari ai Bucureștiului. Sursă foto: Facebook

Pe ordinea de zi a ședinței de luni a Consiliului General al Municipiului București a fost și alegerea viceprimarilor Capitalei. Noii viceprimari ai Bucureștiului sunt: Horia Tomescu (USR PLUS) şi Stelian Bujduveanu (PNL). În ceea ce privește formarea noului Guvern, Vlad Voiculescu renunță la postul de viceprimar și se pregătește să devină ministru al Sănătății.

Stelian Bujduveanu și Horia Tomescu au fost aleși viceprimarii Capitalei din cele 54 de voturi exprimate în ședința CGMB, cu 4 voturi anulate. Stelian Bujduveanu a primit 33 de voturi, iar Horia Tomescu 32 de voturi, potrivit HotNews.

Primul pas a fost numirea viceprimarilor, iar apoi Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, urmează să le delege competențele.

Horia Tomescu are 41 de ani și de 16 ani este medic dentist. Pe 30 iulie 2019 a fost ales de Convenția PLUS Sector 5 în conducerea filialei, în calitate de trezorier.

Stelian Bujduveanu s-a alăturat Partidului Național Liber în 2012, a fost șeful tineretului liberal TNL București și liderul grupului PNL din Consiliul General al Capitalei. Stelian Bujduveanu este licențiat în drept, deține un master în Dreptul Uniunii Europene, și este doctorand în Drept Administrativ în cadrul Școlii Doctorale a Facultății de Drept din cadrul Universității București, conform HotNews.

Reamintim că ședința a început cu scandal și cu o amânare luni dimineață în CGMB, după ce grupul PSD, condus de Aurelian Bădulescu, nu a vrut să folosească sala de ședință destinată pentru grupul său politic din cadrul CGMB și a ales să stea în sala mare, unde ar fi trebuit să aibă loc doar votul, cu toate că Nicușor Dan a protestat și a explicat că acest lucru nu este posibil în nou regulament privind măsurile impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Cookies