În sfârșit, avem prospectul tradus în limba română a vaccinului împotriva COVID-19

06 ian. 2021
237 Afișari
În sfârșit, avem prospectul tradus în limba română a vaccinului împotriva COVID-19

A fost publicat de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) prospectul tradus în limba română a vaccinului anti-COVID-19, ajuns vineri în România.

Pe site-ul Agenției Europene a Medicamentului a fost publicat prospectul complet al vaccinului împotriva COVID-19. Acesta este disponibil, tradus în limba română, AICI.

Comirnaty este denumirea comercială a vaccinului, el fiind un concentrat pentru dispersie injectabilă. 1 doză (0,3 ml) conține 30 micrograme de vaccin de tip ARNm COVID-19 şi este indicat pentru imunizare activă pentru prevenirea COVID-19 cauzat de virusul SARS-CoV-2, la persoane cu vârsta de 16 ani şi peste.

Comirnaty se administrează intramuscular după diluare, sub forma unei scheme cu 2 doze (a câte 0,3 ml), la o distanţă de cel puţin 21 zile una de alta.

Reacții adverse

Reacţiile adverse frecvente observate în timpul studiilor clinice sunt cefalee, durere localizată la articulaţii, dureri musculare, durere la nivelul locului de administrare a injecţiei şi tumefiere la nivelul locului de administrare a injecţiei fatigabilitate, frisoane, iar după a doua doză de vaccin a fost observată o frecvenţă mai mare a febrei.

Siguranța Comirnaty (vaccinului împotriva COVID-19) a fost evaluată la participanți cu vârsta minimă 16 ani, în 2 studii clinice care au inclus 21744 participanți cărora li s-a administrat cel puțin o doză de Comirnaty. Totul despre reacțiile adverse poate fi gasit în prospectul tradus în limba română, AICI.

 

Cookies