În sfârșit, avem ghid anti-COVID pentru WC! Cum trebuie să tragem apa ca să nu ne infectăm

27 apr. 2021
260 afișări
În sfârșit, avem ghid anti-COVID pentru WC! Cum trebuie să tragem apa ca să nu ne infectăm

Ghid anti-COVID pentru WC. Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, a explicat cum trebuie să tragem apa la toaletă ca să nu ne infectăm cu noul coronavirus.

Răzvan Cherecheș a explicat că există metode de protecție, astfel încât să nu ne infectăm cu COVID la toaletă, prezentând, practic, un ghid anti-COVID pentru WC.

Ghid anti-COVID pentru WC. Cum să tragem apa

Astfel, persoana care merge la toaletă strebuie ă se asigure că întotdeauna coboară capacul WC-ului înainte de a trage apa. Mai mult, o persoană care vrea să intre la toaletă trebuie să aștepte cinci minute după ce a ieșit altcineva.

„Da! După ce o persoană a utilizat toaleta, dacă trage apa fără să coboare capacul bolului de veceu se creează un nor de aerosoli care conţine fecale, urină, orice s-a depus în bolul de veceu. Persoana iese din toaletă, tu intri şi inhalezi norul de aerosoli şi ai şansa să te infectezi pentru că virusul se transmite şi prin fecale”, a spus, conform AlephNews, expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş.

Răzvan Cherecheş afirmă că metodele de protecţie sunt simple.

Astfel, el recomandă ca persoana care merge la toaletă să se asigure că întotdeauna coboară capacul bolului de veceu înainte de a trage apa, ca să protejeze persoana care va folosi vasul mai târziu.

De asemenea, atunci când înaintea persoanei care merge la toaletă a fost o persoană este recomandat să se aştepte să treacă 5 minute înainte să intre în toaletă, „astfel încât norul de aerosoli să aibă timp să coboare pe sol”. În plus, spălarea mâinilor cu apă şi săpun trebuie să se facă întotdeauna după utilizarea toaletei.

Cookies