În septembrie vom avea un nou referendum pentru revizuirea Constituţiei

de:
05 feb. 2013
0 afișări
În septembrie vom avea un nou referendum pentru revizuirea Constituţiei

Liderii USL au convenit să susţină varianta în care referendumul pentru revizuirea Constituţiei să aibă loc în luna septembrie, iar până la sfârşitul anului ar urma să fie validaţi în funcţii noii preşedinţi de consilii regionale, potrivit unor surse din cadrul Uniunii.

Liderul PNL Crin Antonescu ar urma să ocupe poziţia de preşedinte al Comisiei parlamentare de revizuire, iar în paralel să fie iniţiat un for constituţional din care să facă parte organizaţii nonguvernamentale, asociaţii şi reprezentanţi ai mediului academic, potrivit Realitatea.net.

În ceea ce priveşte punctele din Constituţie ce ar fi vizate în perspective revizuirii, Victor Ponta a precizat că între acestea se numără mecanismul de desemnare a primului ministru de către şeful statului, dar şi reglementarea traseismului politic.

„În Constituţie trebuie să trecem foarte clar sistemul prin care un parlamentar care îşi schimbă partidul… de fapt care schimbă votul pe care l-a primit în momentul în care a fost votat îşi poate pierde mandatul. (…) Nu că-şi părăseşte partidul, nu asta e important. Important este că cere un vot pentru o anumită situaţie, este membru PSD, PDL, PNL, şi după aceea practic îşi înşeală proprii alegători şi trebuie să răspundă în faţa alegătorilor, nu în faţa partidului”, a afirmat liderul social-democrat.

Cookies