În Sectorul 6, locuitorii se întrec în idei. Conceptele câștigătoare primesc finanțare de 1.2 milioane de lei

10 mai 2022
673 Afișari
În Sectorul 6, locuitorii se întrec în idei. Conceptele câștigătoare primesc finanțare de 1.2 milioane de lei
În Sectorul 6, locuitorii se întrec în idei. Conceptele câștigătoare primesc finanțare de 1.2 milioane de lei. Sursa foto: Unsplash

Bucureștenii care locuiesc în Sectorul 6 se întrec în idei interesante pentru ca orașul să devină un loc mai bun și mai frumos. Cetățenii au depus proiectele, iar ideile câștigătoare vor primi finanțare de la Primăria Sectorului 6.

În Sectorul 6, locuitorii se întrec în idei

Primăria Sectorului 6 anunță că 67 de locuitori au depus proiecte ce pot primi finanțare de 1.2 milioane de lei. Acestea au fost încărcate în platforma pentru bugetare participativă, în perioada 4 aprilie – 4 mai 2022.

În perioada următoare, proiectele vor trece prin mai multe filtre și vor fi supuse votului public. La final, 6 dintre ele vor fi câștigătoare.

Primăria Sectorului 6 va finanța aceste idei inovative și le va transforma în realitate. Suma totală alocată pentru proiecte este de până la 1.2 milioane de lei.

Conceptele câștigătoare primesc finanțare de 1.2 milioane de lei

Câteva idei transmise de bucureștenii din Sectorul 6:

  • Iluminat stradal cu leduri sau lămpi solare pentru a reduce costurile la energie,
  • Locuri de joacă universale, ce vor fi adaptate atât copiilor cu dizabilități, cât și celor fără dizabilități,
  • Cuburi de filtrare a aerului în locurile unde există un grad ridicat de poluare,
  • Parcare pentru biciclete,
  • Picturi murale cu vopsea care purifică aerul,
  • Îmbrăcarea blocurilor cu un strat de vegetație.

Lista continuă: Altcineva propune înființarea unui portofel medical online ce conține toate date medicale personale la îndemână. Un alt bucureștean ar vrea ca trotuarele din apropierea școlilor să fie blocate, astfel încât să nu mai fie ocupate de mașini.

Un alt locuitor al Sectorului 6 și-ar dori să fie amenajată o grădini cu fructe, legume, ierburi aromatice și pomi fructiferi. Grădina ar fi îngrijită de voluntari și copii, iar roadele să fie donate persoanelor nevoiașe sau să fie gătite în cadrul unor acțiuni caritabile.

Foarte mulți bucureșteni din S6 își doresc locuri de parcare, spații verzi, terenuri de sport, iar în acest sens au venit cu tot felul de propuneri interesante, în cadrul proiectelor depuse pe platforma primăriei.

Finanțarea proiectelor

Propunerile cetățenilor sunt încadrate în 6 domenii:

  • Sociale și/sau sănătate: 5 proiecte depuse;
  • Infrastructură stradală, mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației: 14 proiecte depuse;
  • Protecția mediului: 10 proiecte depuse;
  • Amenajare de spații verzi, locuri de joacă, mobilier urban: 22 de proiecte depuse;
  • Educaționale, culturale, sportive: 13 proiecte depuse;
  • Digitalizare: 3 proiecte depuse.

Proiectele sunt evaluate până pe 21 iunie

  • În perioada 5 mai – 21 iunie: o comisie formată din 11 persoane, specialiști din primărie și consilieri locali, evaluează ideile depuse (este realizată o analiză tehnică, sunt estimate costurile și timpul de execuție). Comisia va decide ce propuneri vor trece mai departe.
  • Începând cu data de 22 iunie, vreme de o lună: cetățenii votează proiectele care au rămas în concurs. Locuitorii Sectorului 6 vor putea vota o singură dată un singur proiect, aflat în fiecare categorie.
  • Pe 23 iulie: Va fi desemnat câte un câștigător din fiecare categorie, din proiectele care strâng cele mai multe voturi.

Fiecare proiect poate să primească o finanțare maximă de 200.000 de lei și, începând cu anul 2022, Primăria Sectorului 6 le va transforma în realitate.

„Bugetarea participativă este un proces derulat de Primăria Sectorului 6, care încurajează cetățenii să se implice, prin idei, la îmbunătățirea calității vieții din comunitatea lor”, transmite PS6.

Cookies