În sectorul 5, polițiștii locali încep să fugărească bucureștenii care aruncă gunoaie pe jos (Da, și mucul de țigară e tot gunoi)

01 feb. 2021
66 afișări
În sectorul 5, polițiștii locali încep să fugărească bucureștenii care aruncă gunoaie pe jos (Da, și mucul de țigară e tot gunoi)

Poliția Locală Sector 5 și Garda de Mediu vor efectua controale privind calitatea aerului și gestiunea deșeurilor, acțiunile vizând identificarea potențialelor surse de imisii/emisii poluante care creează disconfort zonelor rezidențiale, în vederea reducerii acestora.

Poliția Locală Sector 5 și reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu vor efectua controale privind calitatea aerului, prin identificarea potențialelor surse de imisii/emisii poluante care creează disconfort zonelor rezidențiale, în vederea reducerii acestora, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a primăriei Sectorului 5.

Conform celor două instituții, planul de acțiune reprezintă un efort coordonat al administrației centrale și locale pentru rezolvarea mai multor probleme cetățenești care au legătură cu mediul.

Acțiunile de control, care încep din data de 1 februarie 2021, vizează inspecții la amplasamentele unde se constată că se  înregistrează arderi necontrolate de deșeuri, incendii de vegetație, incendii la unități economice în activitate cât și la cele inactive, incendii care au putut determina schimbări ale caracteristicilor componentei de mediu aer.

Mai mult, Poliția Locală Sector 5 și reprezentanții Gărzii de Mediu vor efectua inspecții în vederea aplicării unor măsuri de urgență pentru reducerea și limitarea poluării atmosferei în cazurile în care traficul auto sau activitățile desfășurate în zone rezidențiale determină depășiri ale valorilor limită privind calitatea aerului.

Polițiștii locali vor controla și amplasamentele pe care sunt depozitate/ abandonate deșeuri și va fi verificat modul în care funcționează sistemele de colectare separată a deșeurilor, de pe domeniul public.

“Scopul planului de acțiune comun al Poliției Locale Sector 5 și al reprezentanților Gărzii de Mediu este acela de a asigura un mediu curat pentru cetățenii din Capitală”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a primăriei Sector 5.

Cookies