În Sectorul 2 vor fi construite zece parcări noi cu 367 de locuri. În ce cartiere vor fi

10 iun. 2021
187 Afișari
În Sectorul 2 vor fi construite zece parcări noi cu 367 de locuri. În ce cartiere vor fi

În Sectorul 2 urmează să fie construite zece parcaje noi cu 367 de locuri. Radu Mihaiu precizează că proiectele, aflate în diferite stadii, vor fi finalizate anul acesta.

Zece parcaje noi cu 367 de locuri în Sectorul 2

„Pornim 10 parcaje noi cu un total de 367 locuri. Acesta e primul lot de parcări pe care îl demarăm. Proiectele sunt în diferite stadii, dar pe toate le vom finaliza în acest an. Vizăm zonele sufocate în care se parchează haotic.”, a scris primarul Sectorului 2, joi, pe Facebook.

Radu Mihaiu spune că parcajele sunt necesare pentru a elibera trotuarele din zonele respective, dar nu vor rezolva problema cronică a parcărilor în București. Iar pentru a reda orașul oamenilor trebuie redusă cât mai rapid dependența oamenilor pentru mașina personală.

Potrivit primarului Sectorului 2, costul estimat total este de 4.125.770 de lei sau 11.242 de lei/loc de parcare.

„La un calcul simplu reiese că amortizarea investiției se va face în peste 20 de ani chiar și la noua (și de unii hulita) taxă de parcare. Am promis că toți banii care vor intra din această taxă se vor duce către crearea de noi locuri de parcare și așa voi face.”, a subliniat Radu Mihaiu.

Radu Mihaiu spune care sunt cartierele vizate

Abia anul viitor va fi încasată noua taxă, dar investițiile vor începe de acum, potrivit edilului.

Radu Mihaiu spune că în Sectorul 2 sunt aproximativ 26.000 de locuri de parcare şi încasările estimate pe an vor fi în jur de 12 milioane de lei.

„Toți acești bani îi vom aloca în avans pentru crearea de locuri de parcare. Primele cartiere vizate sunt Pantelimon, Tei, Colentina și Iancului, zonele cele mai afectate de lipsa locurilor de parcare. Mai urmează. Căutăm locații unde nevoia e mare si spațiul e suficient.”, a conchis Radu Mihaiu.

Cookies