Se sfredelesc alveolele din Sectorul 2. Utilaj ingenios folosit de administrație pentru a curăța rapid resturile. Radu Mihaiu: „Intrăm în forță”

16 feb. 2022
3525 Afișari
Se sfredelesc alveolele din Sectorul 2. Utilaj ingenios folosit de administrație pentru a curăța rapid resturile. Radu Mihaiu: „Intrăm în forță”

Administrația Sectorului 2 a găsit o modalitate simplă prin care să curețe alveolele de pe străzi fără să afecteze trotuarul, iar intervenția să se limiteze la câteva ore. Se scot astfel buturugile vechi care țineau ocupate micile spații verzi aflate de-a lungul străzilor. „Reușim într-o zi să facem mai mult decât reușeam înainte într-o săptămână”, reacționează primarul Radu Mihaiu.

În locul vechilor buturugi din alveolele de pe străzi se vor planta copaci tineri. „Avem în jur de 2000 de buturugi vechi care țin ocupat inutil spațiul în care ar putea să crească copaci care să ne asigure umbră și oxigen pentru mulți ani de aici înainte. Le-am cartografiat anul trecut. Am și scos o parte dintre ele, dar neavând instrumentele adecvate ritmul era insuficient.”, a precizat edilul Sectorului 2.

Noul utilaj pe care îl folosește Primăria Sectorului 2 este o „freză de buturugi” prin care un burghiu sfredelește alveolele astfel încât să se distrugă masa lemnoasă veche și să se creeze direct o groapă pentru a fi plantați copacii.

Primarul de sector spune că în 2021 au fost completate toate alveolele goale cu arbori noi, iar în 2022, administrația și-a propus să nu mai existe nicio alveolă în care să nu existe un pom.

Noul utilaj poate fi observat în imaginile VIDEO postate de Facebook de primarul Sectorului 2.

Îți recomandăm să citești și:

 

 

 

 

Cookies