În Sectorul 2 se ridică mașinile abandonate pe spațiul public. PS2 le depozitează pe o platformă betonată din Pantelimon

06 ian. 2023
422 afișări
În Sectorul 2 se ridică mașinile abandonate pe spațiul public. PS2 le depozitează pe o platformă betonată din Pantelimon
În Sectorul 2 se ridică mașinile abandonate pe spațiul public. PS2 le depozitează pe o platformă betonată din Pantelimon. Sursa foto: Facebook/ Primaria Sectorului 2 Bucuresti

Mașinile care au fost abandonate pe spațiul public din Sectorul 2 au început să fie ridicate. „Creăm platformă de depozitare”, anunță Primăria Sectorului 2.

În Sectorul 2 se ridică mașinile abandonate pe spațiul public

Toate autoturismele abandonate din Sectorul 2 al Capitalei vor fi ridicate și depozitate pe o platformă betonată de 4.000 de metri pătraţi, aflată pe Bulevardul Biruinţei, nr. 147 – 149, din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov.

Această platforma betonată reprezintă doar o parte dintr-un imobil mai mare, ce are o suprafață totală de 45.000 de metri pătrați. Terenul respectiv este folosit de ADP Sector 2 (Administrația Domeniului Public) pentru producția de flori și arbuști.

Este necesară schimbarea destinației imobilului pentru platforma betonată

„Pentru ca această platformă betonată de 4.000 metri pătraţi să poată fi folosită pentru depozitarea maşinilor este necesară schimbarea destinației imobilului, o acţiune care este posibilă doar cu acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti”, explică Primăria Sectorului 2 într-o postare pe pagina de Facebook.

Astfel, în ultima ședință a Consiliului Local a fost aprobat proiectul de hotărâre privind solicitarea acestui acord.

De asemenea, Primăria Sectorului 2 anunță că urmează să încheie un protocol de colaborare cu Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), prin care secțiile de poliție din sector vor avea posibilitatea să depoziteze, temporar, un număr de maximum 20 de mașini ce se află sub sechestru judiciar.

Autoturismele ce se află în curs de confiscare vor putea fi depozitate temporar pe o suprafaţă de 250 de metri pătraţi, din platforma betonată de 4.000 de metri pătrați.

„Protocolul de colaborare va fi încheiat pentru o perioadă de 2 ani, cu posibilitate de prelungire”, transmite sursa citată.

Amenzi pentru șoferii care parchează neregulamentar

Șoferii care au decis să parcheze neregulamentar pe trecerile de pietoni, în stațiile STB, dar și în intersecțiile din Sectorul 2 au fost amendați.

În perioada 12 decembrie 2022 – 3 ianuarie 2023, în mai puțin de o lună de la intrarea în vigoare a legii care permite Poliției Locale să cheme proprietarii mașinilor parcate ilegal pentru a declara cine a condus, au fost date 1.873 de note de constatare și 712 amenzi.

Cookies