În săptămâna 2 de noi restricții, mâna dreaptă a lui Vlad Voiculescu propune 2 săptămâni de lockdown. Andreea Moldovan: “Carantina națională ar face minuni”

07 apr. 2021
430 Afișari
În săptămâna 2 de noi restricții, mâna dreaptă a lui Vlad Voiculescu propune 2 săptămâni de lockdown. Andreea Moldovan: “Carantina națională ar face minuni”
Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Sursă foto: Agerpres

Andreea Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, este în continuare de părere că o carantină la nivel național, chiar și una de două săptămâni „ar face minuni” pentru țara noastră. Cu toate acestea, înțelege de ce se tem oamenii de impunerea unei astfel de măsuri.

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a declarat Andreea Moldovan la DigiFM.

În același timp, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a mai declarat că noile restricții impuse în weekend în zonele cu o rată de incidență crescută s-au arătat a fi eficiente, tocmai pentru că au contribuit la o scădere a numărului de cazuri de COVID-19.

„Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate. Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu”, a mai adăugat Andreea Moldovan.

Andreea Moldovan a fost întrebată dacă regretă faptul că nu a reușit să-și convingă colegii în privința instituirii unei perioade de carantină națională. Răspunsul a fost că înțelege cât de grea este această decizie, în special pentru cetățeni, cărora le este frică de limitările impuse de o astfel de măsură.

„Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe. Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an”, a conchis secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Cookies