ARHIVA B365

În război politic: Ce servicii a prestat Victor Ponta, în particular, pentru Elena Udrea

Șase companii deținute de Dorin Cocoș, de Victor Cocoș (tatăl lui Dorin) și de Anca Dinu (sora lui Dorin) au beneficiat de serviciile avocățești ale lui Victor Ponta în anii 2005-2006. Actele adiționale ale celor șase firme au fost modificate fie „de avocatul Victor Ponta”, fie la „Cabinetul Avocatului Victor Viorel Ponta”.

Mențiunile apar în documente oficiale depuse la Registrul Comerțului. Și în baza de date a Monitorului Oficial, numele cabinetului „Victor Viorel Ponta» figurează de zece ori în legătură cu grupul Cocoș, informează riseproject.ro. 

Două dintre firmele grupării Cocoș, care au apelat la avocatul Victor Ponta, au fost implicate în scandaluri publice. „Căpșunarii” care plecau la muncă în Spania și constructorii care lucrau pe șantierele din Israel prin intermediul Oficiului pentru Migrația Forței de Muncă (OMFM), erau obligați să plătească „taxa Cocoș”: adică să obțină certificate medicale cu parafa Centrului de Diagnostic Clinic Internațional SRL, sau cea a Centrului de Testare al Forței de Muncă SA. Ambele firme aveau monopolul „de facto” pentru această activitate, deși certificatele puteau fi eliberate doar de către Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” (IML). Detalii pe riseproject.ro. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button