În prag de iarnă, Oprescu vrea să reabiliteze fântânile arteziene din centrul Capitalei. Nota de plată: 14 milioane de euro

de:
07 nov. 2011
2 Afișari
În prag de iarnă, Oprescu vrea să reabiliteze fântânile arteziene din centrul Capitalei. Nota de plată: 14 milioane de euro

Potrivit unui proiect de hotărâre iniţiat de primarul general şi aflat pe agenda de lucru a comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) cele trei fântâni din Parcul Tineretului ar trebui reabilitate în patru luni cu aproximativ 4 milioane de euro, inclusiv TVA. Cele trei fântâni arteziene din Parcul Tineretului, două dreptunghiulare şi una rotundă, ocupă o suprafaţă totală de 1.835 de metri pătraţi, scrie gandul.info.

Un alt proiect care figurează ca fiind în lucru pe lista comisiilor de specialitate este cel legat de repararea fântânilor de pe Bulevardul Unirii. Conform indicatorilor tehnico-economici, investiţia se ridică la 10.223.293 de euro, inclusiv TVA, iar durata de execuţie este de şase luni.

După cum susţine viceprimarul Mircea Raicu, proiectele de amenajare a fântânilor arteziene din Parcul Tineretului şi de pe Bdul Unirii ar putea fi aprobate în şedinţa de CGMB doar dacă se vor găsi soluţii de finanţare externe, nu cu bani de la buget. „Dacă finanţarea se va face din fonduri externe va trece, dacă în continuare este cu bani de la buget va fi respins. Avem alte priorităţi”, a comentat Raicu, citat de gandul.info.

Avand in vedere informatiile aparute in presa conform carora Primarul General a initiat un proiect de hotarare privind reabilitarea unor fantani arteziene din Bucuresti cu 14 milioane de euro, Primaria Capitalei face urmatoarele precizari:

Primăria Generală precizează

Primarul General nu a initiat un proiect privind reabilitarea fantanilor arteziene din zona Unirii si Parc Tineretului. Acesta s-a aflat pe ordinea de zi a sedintei CGMB din data de 09 martie 2010, adica acum un an si 9 luni! Dupa dezbaterea si analiza lor in sedinta de la acea data, cele doua proiecte au fost returnate Directiei initiatoare, adica Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti.

Dintr-o eroare tehnica, aceste propuneri de acte normative nu au fost scoase de pe site-ul Primariei Capitalei, asa cum ar fi trebuit, ceea ce a dus la publicarea unei informatii care dezinformeaza opinia publica.

Astfel, subliniem ca, in prezent, in evidentele comisiilor de specialitate ale CGMB nu se afla un astfel de proiect. Mai mult, facem precizarea ca cele doua proiecte nu intra sub incidenta legii 52/2003, motiv pentru care ele nu puteau fi supuse dezbaterii publice.

Cookies