În prag de iarnă, Chiliman plantează panseluţe de 40.000 de euro. Vezi cum justifică Primăria Sectorului 1 investiţia

de:
16 nov. 2010
1 Afișari
În prag de iarnă, Chiliman plantează panseluţe de 40.000 de euro. Vezi cum justifică Primăria Sectorului 1 investiţia

Andrei Chiliman îngroapă în pământ 40.000 de euro. Banii au fost cheltuiţi pentru plantarea a 83.000 de fire de panseluţe, care rezistă doar până la prima zăpadă. Deşi pe site-urile de profil firul de panseluţă se vinde cu  70 de bani, Primăria Sectorului 1 a cumpărat de aproapre trei ori mai scump, 2 lei floarea.

Reprezentanţii Primăriei susţin că în costul total sunt incluse florile, dar şi plantarea acestora. Pe de altă parte, la intersecţia Bulevardului Aerogării şi Șoseaua Bucureşti-Ploieşti, cei care plantau florile purtau uniforma Primăriei Sectorului 1 (vezi foto).

Contract ţinut la secret

„Investiţia” lui Andrei Chiliman este ţinută departe de opinia publică. Întrebat în mod repetat despre câştigătorul contractului pentru plantarea acestor flori, consilierul lui Andrei Chiliman s-a eschivat.”Vă rog să observaţi că, în afară de panseluţe, în Sectorul 1 se refac şi spaţiile verzi din jurul blocurilor reabilitate termic, se reabilitează termic blocuri, se face curăţenie, se strâng câinii de pe străzi, se introduc sensuri unice pe străzi. Efecte: fluidizare trafic şi locuri de parcare. În 70 de unităţi şcolare se derulează programe after-school, se construiesc opt blocuri pentru persoanele evacuate din casele naţionalizate, se reabilitează spitale”, a precizat Alex Ichim pentru B365.ro.

În plus, reprezentanţii Primăriei susţin că florile plantate zilele acestea sunt o investiţie, ele nefiind afectate de sezonul rece. „Panseluţele sunt printre puţinele flori care rezistă iarna. Se plantează la sfâşitul toamnei, în octombrie-noiembrie şi înfloresc primăvăra. Sunt plantate neînflorite, urmând să înflorească la primăvară”, a explicat pentru B365.ro consilierul primarului Sectorului 1.  Totuşi, panseluţele sunt gata înflorite (vezi foto).

Specialişti: Panseluţele rezistă iarna doar dacă nu ninge

Specialiştii în domeniu contrazic însă spusele autorităţilor. „Panseluţele rezistă iarnă doar dacă nu ninge. În mod normal, ele nu au probleme până vine zăpada şi gerul. Dar dacă ninge şi e ger ele vor trebui înlocuite la primăvară”, spune prof.dr. Viorica Luchian Lagunovschi, de la Catedra de Legumicultură şi Plante Ornamentale de la Universitatea de Agronomie din Bucureşti.

Astfel, s-au cheltuit 40.000 de euro pentru o perioadă de aproximativ o lună. Florile vor fi sădite în zonele DN1 – Băneasa – Pajura – Kiseleff – 1 mai.

Anul trecut, Chiliman planta panseluţe pe zăpadă

Aceasta nu este prima abatere a edilului de la Sectorul 1. Anul trecut, în decembrie, în timp ce afară ningea, angajaţii Primăriei plantau de zor panseluţe. Reprezentanţii instituţiei au declarat atunci că amenjarea a fost făcută gratuit de o firmă de peisagistică.

Cookies