În Popești-Leordeni pute (scz!) până în Berceni. În doar câteva zile, la Garda de Mediu au ajuns peste 400 de plângeri. “Mirosul e pestilențial!”

11 oct. 2022
830 Afișari
În Popești-Leordeni pute (scz!) până în Berceni. În doar câteva zile, la Garda de Mediu au ajuns peste 400 de plângeri. “Mirosul e pestilențial!”
Miros insuportabil în Popești-Leordeni | foto simbol; sursa: Unsplash

E o săptămână de când aerul din orașul Popeşti-Leordeni e copleșit de mirosuri insuportabile, după cum se plâng locuitorii inclusiv prin sute de sesizări la Garda de Mediu.

Duhoarea din Popești-Leordeni care se simte și în Berceni

Problema a devenit atât de mare încât mirosul ajunge să fie simțit inclusiv de  locuitori din cartierele din sudul Bucureștiului.

Un bucureștean din Berceni a declarat că nu este pentru prima dată când se simte mirosul din orașul vecin, doar că în ultima perioadă a devenit simțitor mai frecvent.

În ultimele zile, la  Garda de Mediu Ilfov au ajuns aproape 400 de reclamații privind   disconfortul olfactiv din Popești Leordeni. Un localnic a descris, pentru G4 Media, cât de insuportabil și irespirabil poate deveni aerul:: 

Odată cu lăsarea serii, de obicei cam după ora 21.00, vine un miros puternic de sulf, de groapă de gunoi, de vidanjă, nici nu ştiu cum să îl descriu. Efectiv suntem nevoiţi să închidem ferestrele pentru că altfel nu putem respira.

Autorități: Nici noi nu știm de unde ar putea veni mirosul, facem măsurători

Alin Todireanu, city manager în Popeşti-Leordeni, a declarat la TVR că municipalitatea a luat legătura cu toate autoritățile competente:.

Ideea este că după ora 21.00, în fiecare noapte, suntem loviţi pe zona asta de un miros de care, nici noi nu suntem în cunoştinţă de cauză, de unde ar putea proveni. Ca şi măsuri, am luat legătura cu cei de la Garda Naţională de Mediu, am luat legătura cu toate autorităţile competente. Încercăm să ne dăm seama. Aşteptăm cu mare interes rezultatul analizelor.

Garda de Mediu a montat trei echipamente pentru monitorizarea calităţii aerului, în special, pentru măsurarea hidrogenului sulfurat. Rezultatele acestor măsurători și analize vor fi anunțate în zilele următoare.  S-au făcut deja controale la platforma IMGB, depozitul de deşeuri Vidra, fostul depozit de deşeuri Glina, la staţia de epurare Glina şi la halele de depozitare Splaiul Unirii-Galaxy.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies