În Parcul IOR din București a răsărit o parcare a Metrorex, chiar pe spațiul verde. Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan: Cerem companiei să explice public

24 apr. 2023
7364 afișări
În Parcul IOR din București a răsărit o parcare a Metrorex, chiar pe spațiul verde. Grupul de Inițiativă Civică IOR - Titan: Cerem companiei să explice public
În Parcul IOR din București a răsărit o parcare a Metrorex, chiar pe spațiul verde. Grupul de Inițiativă Civică IOR - Titan: Cerem companiei să explice public. Sursa foto: Facebook/ Grupul de Inițiativă Civică IOR - Titan

Cei de la Metrorex au transformat o bucată din Parcul IOR în parcare privată. Șoferii și-au lăsat mașinile parcate direct pe spațiul verde al parcului.

Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan le cere celor de la Metrorex o explicație

În urmă cu puțin timp, Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan au postat pe Facebook o imagine cu mașinile angajaților Metrorex, parcate pe o bucată a Parcului IOR din București.

În imagini se observă două mașini parcate pe spațiul verde care aparține Parcului IOR și o plăcuță cu emblema „Metrorex”, amplasată pe un copac.

Angajații Metrorex și-au parcat mașinile pe spațiul verde din Parcul IOR
Angajații Metrorex și-au parcat mașinile pe spațiul verde din Parcul IOR. Sursa foto: Facebook/ Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan

Grupul spune că, deși Metrorex le recomanda bucureștenilor de Ziua Pământului să lase mașinile acasă și să circule cu metroul, ei nu au făcut acest lucru. Ba chiar mai mult, au parcat neregulamentar pe un spațiu verde.

Este ireal cum, de Ziua Mondială a Pământului, Metrorex le recomanda bucureștenilor să lase mașina acasă și să circule cu metroul. În același timp, compania transforma o bucată din parc în parcare privată, chiar la umbra unor arbori.” a spus Grupul de Înițiativă

Membrii grupului de inițiativă le cere celor de la Metrorex o explicație:

Cerem Metrorex să explice public cum a ajuns să-și facă parcare în Parcul IOR!”

Mai mult decât atât, le-a solicitat Poliției Locale a Sectorului 3 și Primăriei Sectorului 3 să ia măsuri în privința acestor parcări neregulamentare.

Membrii grupului îi avertizează pe șoferi că nu vor tolera „bătaia de joc”.

O bucureșteancă a sesizat parcările neregulamentare ale angajaților Metrorex

Postarea Grupului de Inițiativă Civică a strâns câteva reacții din partea internauților. O bucureșteancă a adăugat un comentariu la postarea respectivă, în care a spus că a făcut sesizare pentru mașinile parcate. Însă, nu erau aceleași mașini din postarea grupului de inițiativă, ci altele, aparținând tot angajaților Metrorex.

Am făcut sesizare, sunt curioasă ce răspuns o să primesc. Vineri erau alte mașini parcate. Nici nu am observat plăcuța cu parcare Metrorex.”- A. I.

Mașini parcate pe spațiul verde din Parcul IOR
Mașini parcate pe spațiul verde din Parcul IOR. Sursa foto: Facebook/ Alina Iancu

Grupul de Inițiativă a făcut o petiție pentru salvarea Parcului IOR

Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan este format din bucureșteni care locuiesc în apropierea Parcului IOR. Ei își doresc reîntregirea și protejarea parcului.

În plus, au făcut o petiție pentru salvarea zonei retrocedate a Parcului IOR.

Chiar în timp ce citești aceste rânduri, așa-numita „zonă retrocedată” din Parcul IOR este distrusă într-un ritm amețitor, printr-o manieră de-a dreptul ticăloasă: otrăvirea copacilor, tăieri ilegale și incendieri recurente, timp în care autoritățile închid ochii la distrugerea naturii de lângă noi.” au scris membrii grupului în petiție

Soluțiile propuse de membrii grupului sunt următoarele:

  • Otrăvirea și tăierile arborilor din Parcul IOR trebuie să înceteze imediat și permanent. Autoritățile trebuie să acționeze de urgență! Cerem autorităților responsabile de protejarea mediului [Garda de Mediu, ANPM, Poliția Locală a Sectorului 3] să inventarieze și să evalueze condiția de sănătate în care se află această vegetație în prezent.
  • Cerem autorităților [Primăria Sectorului 3, Primăria Capitalei, Instituția Prefectului Municipiului București și chiar Guvernul României] să se așeze la masă și să găsească o soluție viabilă pentru ca „zona retrocedată” din Parcul IOR să fie redată comunității sub forma în care a făcut parte din viețile noastre de jumătate de veac: ca parc, spațiu verde, zonă în care natura abundă!

Petiția a strâns, până în prezent, 16.286 de semnături din partea bucureștenilor.

Te-ar putea interesa și:

Cookies