În loc de mărturie la nuntă, mai bine un certificat digital de vaccinare. Propunere făcută de Florin Cîțu

13 sept. 2021
92 Afișari
În loc de mărturie la nuntă, mai bine un certificat digital de vaccinare. Propunere făcută de Florin Cîțu
În loc de mărturie la nuntă, mai bine un certificat digital de vaccinare. Propunere făcută de Florin Cîțu. Sursă foto: Captură/ Facebook/ Florin Cîțu

În loc de mărturie la nuntă, mai bine un certificat digital de vaccinare. Propunere făcută de Florin Cîțu ce vizează evenimentele din localitățile cu incidență de peste 3 la mie.

În loc de mărturie la nuntă, mai bine un certificat digital de vaccinare. Propunere făcută de Florin Cîțu, acolo unde rata de infectare depășește 3 la mie.

În loc de mărturie la nuntă, mai bine un certificat digital de vaccinare

Trăim niște vremuri destul de complicate, nici nunțile nu vor mai fi ce au fost până acum, se pare. Chiar dacă până acum certificatul digital de vaccinare se folosea în România doar pentru călătoriile internaționale, iată că documentul urmează să fie folosit și pe teritoriul țării.

Recomandăm și: Început complicat de an școlar. Florin Cîțu avertizează că 250 de școli din țară au probleme cu măsurile igienico-sanitare, fapt ce trebuie rezolvat imediat

Premierul României, Florin Cîțu, a venit cu o propunere duminică, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții: folosirea certificatului digital pentru nunțile care se desfășoară în localitățile unde incidența depășește pragul de trei la mia de locuitori.

Propunere făcută de Florin Cîțu

Florin Cîțu a declarat că sunt nunți care urmează să aibă loc în localitățile din țară care se apropie de o rată de incidență de 3 la mia de locuitori, iar oamenii nu-și pot reprograma evenimentele de la o săptămână la alta. Premierul vrea să se asigure că aceste nunți nu vor fi anulate, iar pentru acest lucru, propune introducerea folosii certificatului verde digital COVID, în localitățile în care incidența crește.

Acest document dovedește dacă o persoană este imunizată împotriva COVID-19, dacă are un test negativ sau dacă a trecut prin boală. În data de 1 iulie a fost introdus pentru călătoriile în interiorul Uniunii Europene. În data de 30 august, Guvernul României a introdus o ordonanță de urgență cu ajutorul căreia să se creeze cadrul legal pentru folosirea documentului și în interiorul țării.

Recomandăm și: Județele cu cei mai mulți elevi vaccinați. Ghiciți pe ce loc se află Bucureștiul

Florin Cîțu a spus în ce județe „situația este îngrijorătoare”. Tot mai multe cazuri sunt în Bistrița-Năsăud și în Ilfov, iar rata de incidență se apropie îngrijorător de pragul de 3 la mia de locuitori.

Luni, 13 septembrie 2021, au fost raportate 1.849 de cazuri noi de persoane infectate cu virusul SARS – CoV – 2.

Duminică, 12 septembrie 2021, au fost raportate 2.225 de noi cazuri de infectare cu coronavirus la nivel național. A fost a șasea zi cu peste 2.000 de infectări.

Cookies