În iulie se reiau lucrările la Pasajul Doamna Ghica. Când ar urma să fie gata pasajul

17 iun. 2021
132 Afișari
În iulie se reiau lucrările la Pasajul Doamna Ghica. Când ar urma să fie gata pasajul

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, alături de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susțin că au semnat contractul de asociere dintre cele două autorităţi locale pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica.

Miercuri a fost semnat contractul dintre asocierea Primăriei Capitalei și Primăria Sectorului 2 pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica.

„Valoarea totală a investiției este de 144 milioane lei, circa 80% din sumă urmând să fie asigurată din bugetul Capitalei, iar restul de 20% din bugetul Sectorului 2.

Banii există, deci nu vom avea goluri de finanțare, urmând să înaintăm cu lucrările cât se va putea de repede, pe baza planificării tehnice.

Am promis bucureștenilor finalizarea acestui pasaj și mă țin de cuvânt.”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Radu Mihaiu estimează că lucrările ar urma să fie reluate în luna iulie.

„În paralel s-a lucrat la deblocarea contractelor de execuţie şi s-au stins datoriile. Intrăm în linie dreaptă cu acest proiect. Lucrările vor reîncepe în perioada următoare (început de iulie) şi am primit promisiuni ferme că până în septembrie lucrările la sol vor fi finalizate. Acest lucru va descongestiona traficul din zonă şi se vor putea continua lucrările fără a mai crea un disconfort oamenilor care trec prin zonă”, a scris edilul Sectorului 2.

În data de 10 iunie, Radu Mihaiu a fost împuternicit să semneze contractul de asociere cu Municipalitatea pentru finanţarea în comun a Pasajului Doamna Ghica, după ce Consiliul Local Sector 2 a adoptat un proiect de hotărâre pe această temă.

Primarul Sectorului 2 a declarat la momentul respectiv că termenul cel mai probabil de finalizare a Pasajului Doamna Ghica este 2022.

Cookies