În ie și-n opincuță, după caz, în cămeșuță, gratis intri la Muzeu, ca un zeu. Ziua în care costumul popular înlocuiește biletul de intrare la Muzeul Satului

21 iun. 2024
2414 afișări
În ie și-n opincuță, după caz, în cămeșuță, gratis intri la Muzeu, ca un zeu. Ziua în care costumul popular înlocuiește biletul de intrare la Muzeul Satului
În ie și-n opincuță, după caz, în cămeșuță, gratis intri la Muzeu, ca un zeu. Ziua în care costumul popular înlocuiește biletul de intrare la Muzeul Satului. Foto simbol: Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti"/Facebook

Luni, 24 iunie, vizitatorii care vin îmbrăcați în costum popular la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București au intrare gratis.

Pe 24 iunie se sărbătoresc Rusaliile, însă este și Ziua Iei, iar muzeul vrea să celebreze alături de vizitatori.

Intri gratis la Muzeul Satului, pe 24 iunie, dacă ești îmbrăcat în costum popular

Reprezentanții Muzeului Satului din București (Șoseaua Kiseleff 28-30, Sector 1) anunță într-o postare pe pagina de Facebook că, luni, 24 iunie 2024, vizitatorii care vin îmbrăcați în costum popular au acces gratuit în muzeu.

Mai exact, pentru a beneficia de intrarea gratuită, vizitatorii trebuie să fie îmbrăcați în ie, cămeșă bărbătească etc.

Stimați vizitatori,

În data de 24 iunie 2024, persoanele îmbrăcate în costum popular (ie, cămeșă bărbătească etc.) au acces gratuit în muzeu.

Vă așteptăm!, au transmis reprezentanții Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” pe Facebook.

Internauții sunt încântați de această inițiativă. La două ore de la publicare, postarea de pe Facebook a strâns 198 de aprecieri, a fost distribuită de 45 de ori și are și comentarii:

  • „Ce inițiativă frumoasă!!!”, spune Cristina D.
  • „Ce inițiativă superbă!”, spune Nicoleta M.
  • „F.frumos! Când am călătorit cu avionul, îmbrăcată cu ie, pe 24.06, am avut cadou din partea companiei! Surpriză!”, spune Gabriela C.

În fiecare an, Ziua Iei este sărbătorită pe 24 iunie. Aceasta este dedicată celebrării iei tradiționale românești, o piesă vestimentară ce are o bogată istorie culturală și simbolică.

În 2022, arta cămășii cu altiță a fost inclusă de UNESCO în patrimoniul cultural imaterial al umanității ca element de identitate culturală în România și Republica Moldova. Această recunoaștere subliniază importanța acestei tradiții în contextul cultural global.

Cei care își doresc să viziteze Muzeul Satului din București trebuie să știe care este programul în perioada Sărbătorii Rusaliilor. Astfel, duminică și luni, 23 și 24 iunie 2024, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” este deschis cu program normal:

  • Duminică, 23 iunie 2024: deschis între orele 09:00 și 19:00;
  • Luni, 24 iunie 2024: deschis între orele 09:00 și 17:00.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies