În fundul gol pe lângă bordura înlocuită

22 feb. 2023
2283 afișări
În fundul gol pe lângă bordura înlocuită
În fundul gol pe lângă bordura înlocuită | Foto: Oana Titică

Bună dimineața, dragi cititori, și bine v-am regăsit într-o săptămană în care în sfârșit părea că lucrurile începeau să se îmbunătățească. E MAI CALD AFARĂ, au răsărit ghioceii în spațiile verzi îngrădite Guantanamo-style din jurul blocurilor (pentru că, nu-i așa, ce ar fi Bucureștiul fără obsesia bolnavă pentru gărdulețe?). Lana del Rey își lansează noul album pe 24 martie, păsărelele ciripesc.

Cu toate astea, în spatele adierilor de primăvară se ascund probleme.

***

Pe plan local, după o panaramă îndelungată, Primăria Sectorului 3 a fost amendată pentru lucrările de îmbordurizare în Piața Unirii. Mai exact, primăria administrată de Robert Negoiță a continuat frenezia psihotică de spargere trotuare & pavare cu care suntem obișnuiți deja în sectorul 3 și a dus-o hăt până în Piața Unirii, unde a spart dalele reparate de Primăria Capitalei în 2022, le-a înlocuit cu bucățile roșii de tetris comunist omniprezente deja, au mai plantat niște boscheți și au rearanjat pe acolo ca și cum era sufrageria mamei lor.

Piața Unirii fiind în administrarea Primăriei Capitalei, brusc Sectorul 3 s-a apucat ‘fără autorizație și fără drept’, cum au fost anunțați ulterior, să mai distrugă puțin și să toace banii contribuabililor. Apoi, au luat fața aia de ‘vai, dar noi am vrut doar să facem bine’. Ca urmare, PS3 a fost amendată cu suma explozivă de 10.000 lei și obligată să aducă zona la starea inițială.

Prima dată cand am citit vestea despre amendă & aducere la forma dinainte a zonei m-am bucurat la gândul că există dreptate în oraș, dar m-am dezumflat precum baloanele aniversare a doua zi dimineața, când mi-am dat seama că ăia tot banii noștri sunt și că efectiv în continuare plătim niște oameni să facă tot acest circ, nu să muncească..

Sunt CONVINSĂ că, la vară, Primăria Sectorului 3 va începe suav să pună dalele alea roșii pe A2, cineva o să se prindă abia când ajung cu pavarea la km 10, iar PS3 va suspina suav, ca un martir persecutat DIN NOU ‘vai, dar noi am vrut doar să facem autostrada mai frumoasă și nu suntem lăsați, of’.

***

Rămânem la oameni care își motivează acțiunile distructive prin motive inocente și martirizante, dar pe plan internațional. După ce președintele american Biden și-a împărțit pupici cu Zelenski zilele trecute într-o vizită-surpriză la Kiev, our homeboy Vladimir Putin, iar ne-a explicat că e vina Vestului că omoară el copii prin Ucraina, în discursul de ieri. Respectiv, că țările Vestice doresc exterminarea Rusiei, iar ei vor doar să facă dreptate și să denazifice. 

Aceasta este o tactică foarte cunoscută nouă, fiindcă seamănă cu zicala românească ‘să nu te plimbi în fundulețul gol pe lângă…’, în care se presupune că Ucraina și statele Vestice erau cele care se plimbau fără chiloți. Problema este, aici, că Ucraina și noi ceilalți eram la noi acasă când ne plimbam în fundulețul gol, unde efectiv putem să facem ce vrem, în limitele legii. Nu eram la Kremlin în sufragerie, mai puțin dacă presupui, precum conducătorul Rusiei, că sufrageria Kremlinului înseamnă efectiv toate țările care au aparținut blocului sovietic la un moment dat. Că așa am putea înțelege.

***

Însă ne putem consola cu o veste bună pentru semirockeri, mai exact că în iulie Guns’n’Roses vin la București în formulă completă (reuniți cu tot cu Slash), să ne cânte Don’t Cry cu solo-urile corespunzătoare de chitară. Vestea proastă pentru Axl Rose &Co. este că majoritatea canalelor de știri din Romania au dat ca titlu știrii ‘celebra trupă Guns R Roses’ – când e nevoie să pună cineva adjectivul ‘celebră’ în fața numelui tău, e semn rău. Oricum, vom ști că atunci când în titluri Beyonce va deveni ‘celebra Beyonce’, ăla e momentul când va veni din nou în concert la noi.

Dacă nu vine apocalipsa până atunci.

Nota B365.ro -Dacă, totuși, (Doamne ferește) vine vreo apocalipsă, dar avem buncăr, să avem și de citit. O listă folositoare în acest caz, mai jos:

Cookies