ȘTIRI

În fiecare zi, la orele 17, Alex Gâlmeanu a făcut o fotografie. Ce a ieşit VIDEO

„Dacă ne-am văzut în oricare dintre zilele anului 2013, în jurul orei 17:00, sunt şanse destul de mari să vă fi fotografiat pentru acest proiect. În acel an, în fiecare zi, de la 1 ianuarie până la 31 decembrie, la 17:00 fix, am dus aparatul la ochi pentru a realiza un snapshot cu ce se întâmpla în apropierea mea”, povesteşte fotograful pe blogul personal.

A strâns astfel 365 de imagini care compun un jurnal personal al întregului an.

Spune că imaginile privite individual nu sunt relevante, întrucât proiectul este făcut pentru a fi privit pe de-a întregul.

„Toate cele 365 de imagini le consider a fi un singur obiect, o singură “imagine” care nu poate fi decupată. În acest sens, un simplu articol de blog nu poate descrie amploarea proiectului, dar intenţionez să îl expun public cât mai curând.”, completează Alex Gâlmeanu.

Mai multe detalii despre proiecte, pe blog.alexgalmeanu.com.

Un proiect asemănător, menit să arate trecerea timpului, a fost demarat de Alex Gâlmeanu în 2003. În cadrul proiectului „Anastasia”, despre care B365.ro a scris AICI, fiica lui Andrei Gheorghe este fotografiată de Gâlmeanu anual, în luna octombrie, în acelaşi loc, pe acelaşi scaun. Ultima fotografie, realizată în 2014, o găsiţi AICI.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button