În fața Gării de Nord ar putea să apară o zonă pietonală. Ce prevede proiectul

23 iun. 2021
269 Afișari
În fața Gării de Nord ar putea să apară o zonă pietonală. Ce prevede proiectul

Consiliul Local Sector 1 va dezbate în şedinţa de joi posibilitatea ca în fața Gării de Nord să fie amenajată o zonă pietonală.

Un proiect de hotărâre privind cooperarea autorităţii locale S1 cu Ministerul Transporturilor, CFR şi Municipalitate pentru amenajarea zonei pietonale din faţa Gării de Nord şi alte investiţii în această zonă administrative va fi dezbătut joi.

”Se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru cooperarea Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA şi Municipiul Bucureşti în vederea finanţării şi realizării în comun a unor proiecte de investiţii ce vizează promovarea mobilităţii urbane şi creşterea gradului de conectivitate pe raza administrativă a Sectorului 1”, prevede proiectul de hotărâre.

Zonă pietonală la Gara de Nord

În luna aprilie, Clotilde Armand, primarul  Sectorului 1, anunțase că Gara de Nord din București va fi modernizată.

„O gară are nevoie de o esplanadă, de un spațiu mare, unde ne întâlnim, unde ne vedem. Acum avem acest spațiu, într-un fel, spațiul Gării de Nord, dar care nu este unul viu, este separat de gară de șase benzi de circulație. Trebuie să readucem acest spațiu deschis în fața gării, să mutăm zona rutieră departe de gară. Deja vom avea un spațiu în care oamenii vor putea respira, în care oamenii să vină, să fie un spațiu social”, spunea, în aprilie, Clotilde Armand.

 

Cookies