Înșelătorie demascată de Poliție: Înlocuiau pietrele prețioase de pe bijuteriile primite la reparat

de:
08 sept. 2013
0 Afișari
Înșelătorie demascată de Poliție: Înlocuiau pietrele prețioase de pe bijuteriile primite la reparat

Reprezentanţii unei societăţi meşteşugăreşti din Bucureşti sunt suspectaţi că ar fi înşelat mai mulţi clienţi. Potrivit Poliţiei Capitalei, suspecţii ar fi înlocuit pietrele preţioase de pe obiectele primite pentru reparaţii sau prin diminuarea cantităţii de aur a acestora.

Totodată, aceştia sunt suspectaţi că ar fi confecţionat bijuterii din aur şi ar fi efectuat reparaţii pentru diverse obiecte fără a înregistra operaţiunile în evidenţele contabile, pentru a nu plăti taxe către stat. Şase puncte de lucru şi atelierul de producţie al societăţii au fost verificate de Poliţie la sfârşitul acestei săptămâni, fiind ridicat cu acest prilej un kilogram de aur pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă, a mai precizat sursa citată.

De asemenea, oamenii legii au constatat că societatea nu a achitat contribuţii cu reţinere la sursă de peste 300.000 de lei şi TVA de peste 200.000 de lei. Cercetările în acest caz continuă, cei vizaţi fiind suspectaţi de evaziune fiscală, delapidare şi înşelăciune.

Cookies