ARHIVA B365

Înșelăciuni cu locuri de muncă în afara țării – Percheziții

În urma acestei acţiuni, poliţiştii Capitalei specializaţi în investigaţii criminale, au prins un bărbat în vârstă de 44 de ani, bănuit de comiterea a 11 infracţiuni de înşelăciune.

În fapt, în data de 21 martie a.c., Poliţia Capitalei a fost sesizată de către o parte vătămată cu privire la faptul că, sub pretextul oferirii unui contract de muncă în străinătate, a fost înşelată de o persoană necunoscută cu suma de 400 de euro şi 1.600 de lei.

În perioada imediat următoare, judiciariştii bucureşteni, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au reuşit identificarea şi documentarea activităţii bărbatului care, prin postarea de anunţuri de angajare pe internet, s-ar fi întâlnit cu mai multe părţi vătămate în incinta unui hotel de lux din centrul Capitalei.

Astfel, sub pretextul că ar fi colaborator al unui consulat în România, putând astfel să faciliteze angajarea în afara ţării, acesta, ar fi înşelat părţile vătămate cu sume cuprinse între 200 de euro şi 1.600 de lei, pentru care emitea facturi şi chitanţe contrafăcute cu antetul consulatului.
În urma cercetărilor efectuate în acest caz, judiciariştii bucureşteni au constatat comiterea a 11 infracţiuni de înşelăciune, cinci infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale şi cinci infracţiuni de uz de fals.

Poliţia Capitalei continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, cu bărbatul în stare de arest preventiv.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button