În Drumul Taberei se prelungește avaria la apă caldă. Defecțiuni în lanț care fac incertă reluarea alimentării

11 apr. 2022
6045 Afișari
În Drumul Taberei se prelungește avaria la apă caldă. Defecțiuni în lanț care fac incertă reluarea alimentării

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu nu le dă vești prea bune locuitorilor din Drumul Taberei care așteaptă apa caldă de aproape o săptămână.

Cel puțin 600 de blocuri sunt afectate de o avarie la centrala CET Vest, care și-a oprit furnizarea după ce i s-a stricat compresorul de gaze.

În aceste condiții, cartierul Drumul Taberei ar fi trebuit să fie preluat de CET Grozavesti, dar cum rețeaua primară este într-o stare proastă, au apărut o serie repetată de avarii, în zona Leul, explică primarul Ciucă, care se consideră dator să-i ofere informații populației.

Termoenergetica informase sâmbătă existența avariei de la CET Vest și preluarea alimentării, în regim de vară, de către CET Grozăvești a blocurilor din Drumul Taberei, precum și apariția defecțiunilor în lanț din zona LEU.

Compania care se ocupă cu furnizarea agentului termic în București spunea despre conducta magistrală care pleacă din CET Grozăvești că a fost pusă în funcțiune în anul 1986 și are o vechime de 35 de ani, ceea ce explică inevitabilele avarii.

„Așteptăm ca situația să se amelioreze săptămâna aceasta”

Primul termen pentru realimentarea cu apă caldă avansat de Termoenergetica, pentru luni, 11 aprilie, ora 23.00, nu mai pare atât de sigur de realizat, câtă vreme primarul Ciprian Ciucu spune în postarea de astăzi către cetățenii din Sectorul 6 că „așteptăm ca situația să se amelioreze săptămâna aceasta.”

Termoenergetica a explicat și de ce pune termenele orientative pe site-ul său, deși în realitate acestea se prelungesc aproape întotdeauna. ”Din cauza stării de degradare a conductelor de termoficare, estimarea finalizării lucrărilor și repunerea efectivă a sistemului în funcțiune a devenit, în ultima perioadă, aproape imposibil de făcut. În majoritatea cazurilor, după terminarea lucrărilor, la repornirea sistemului, apar noi avarii (spărturi), acesta fiind motivul principal pentru care termenele sunt prelungite!”, a scris Termoenergetica în comunicatul de presă de sâmbătă.

Cookies