În curând: se aprind luminițele de Crăciun în București

24 nov. 2021
548 afișări
În curând: se aprind luminițele de Crăciun în București
În curând: se aprind luminițele de Crăciun în București

Momentul cel mai așteptat din an de către copii, aprinderea luminițelor de Crăciun, are loc în București înainte de Moș Nicolae.

Ziua în care are loc aprinderea simultană a luminițelor de sărbători din centrul Bucureștiului și de la Târgul de Crăciun este vineri, 26 noiembrie, la ora 18.00.

Evenimentul se va desfășura la Universitate, la târgul care se va deschide în aceeași zi, la ora 12.00.

Primăria Capitalei nu a precizat dacă la aprinderea luminițelor de Crăciun va fi prezent primarul general.

Montarea decorațiunilor de Crăciun a început în București la mijlocul lunii noiembrie. Primarul Nicușor Dan preciza că întreaga operațiune costă municipalitatea 1 milion de lei, o economie substanțială la buget față de cheltuiele făcute de administrația Firea. „În trecut, Primăria Generală plătea 9 milioane de lei”, a fost mențiunea edilului, într-o postare pe Facebook de la acel moment.

.

 

Citește și 

Se deschide primul târg de Crăciun din București. Va avea un brad înalt de 8 m, un Moș Crăciun cu sanie și un patinoar

Tradiționalul Târg de Crăciun se ține la Universitate și va fi cu bilet de intrare

Cunoscutul târg al Capitalei – Bucharest Christmas Market are loc în perioada 26 noiembrie 2021 – 26 decembrie 2021, pe esplanada cu statui din Piața Universității. Evenimentul își propune să readucă spiritul sărbătorilor de iarnă în inima orașului, așa cum transmite Primăria Municipiului București într-un comunicat de presă.

Ce pot găsi bucureștenii în Târgul de Crăciun din Piața Universității:

  • produse artizanale, globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente;
  • nu lipsesc nici cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde.

La târg va fi adus un brad cu o înălțime de 15 metri, acesta este reutilizabil, durabil și ecologic. Este creat din lemn și împodobit cu ornamente sculptate. De asemenea, vizitatorii se vor delecta cu muzică ambientală și momente dedicate sărbătorii Crăciunului.

Cei mici sunt așteptați să facă plimbări în carusel, iar începând cu data de 17 decembrie, se vor întâlni cu Moș Crăciun și elfii săi.

Noutate: dacă vrei să vizitezi Târgul de Crăciun, trebuie să plătești

Accesul în târgul de Crăciun se va face contra cost, pe baza unui bilet. Această taxă de intrare va acoperi și o parte din costurile organizării evenimentului.

Prețul unui bilet este:

5 lei – dacă este achiziționat online (disponibil începând cu data de 12 noiembrie);
7 lei – dacă este achiziționat de la casa de bilete;
copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de GRATUITATE.

Accesul la târgul de Crăciun din București

Potrivit legislației în vigoare, accesul vizitatorilor se realizează în limita a 30% din capacitatea spațiului de desfășurare a târgului de Crăciun și este permis doar pentru:

  • persoanele care sunt vaccinate împotriva coronavirusului, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, cu prezentarea Certificatului de vaccinare.
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu covid-19, cu prezentarea Certificatului de vaccinare.

Exceptați de la prezentarea documentelor sunt copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, care sunt însoțiți de o persoană majoră care se află în una dintre cele două situații menționate mai sus.

Masca este obligatorie (exceptați sunt copiii cu vârste mai mici de 5 ani), iar vizitatorii vor trece, la intrare, printr-un triaj observațional/termoscanare.

 

 

Cookies