În curând, Porți Deschise și la Cimitirul Bellu. Prima ediție din 2024 începe în aprilie, cu mormântul Iuliei Hașdeu. „Călător prin România” organizează evenimentul

14 mart. 2024
2913 afișări
În curând, Porți Deschise și la Cimitirul Bellu. Prima ediție din 2024 începe în aprilie, cu mormântul Iuliei Hașdeu. „Călător prin România” organizează evenimentul
În curând, Porți Deschise și la Cimitirul Bellu. Prima ediție din 2024 începe în aprilie, cu mormântul Iuliei Hașdeu. „Călător prin România” organizează evenimentul | Sursa foto: Asociația „Călător prin România”

Reprezentanții proiectului „Cimitirul Bellu – Muzeul în aer liber”, gândit de Asociația „Călător prin România”, anunță începerea primei ediții de anul acesta a porților deschise. În cadrul evenimentului, participanții vor avea ocazia să privească mai de aproape elementele arhitecturale unice din locurile de veci ale marilor personalități și vor afla mai multe informații despre cine au fost acești oameni.

Porți Deschise la Cimitirul Bellu

Pe pagina de Facebook „Cimitirul Bellu – Muzeu în aer liber” se anunță începerea primei ediții din 2024 a porților deschise.

Dragi vizitatori,

Începe ediția de anul acesta a porților deschise în Cimitirul Bellu – Muzeu în aer liber, eveniment prin intermediul căruia puteți vedea mai de aproape elemente arhitecturale unice și puteți afla informații interesante, „on the spot” , despre personălitățile care-și dorm somnul de veci acolo.

Ediția de anul acesta începe cu mormântul Iuliei Hașdeu.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 20 aprilie 2024. Se va desfășura în intervalul orar 10:00 – 17:00, în Cimitirul Șerban Vodă „Bellu” – figura 25.

Totodată, organizatorii acestei ediții a porților deschise anunță că nu se percepe nicio taxă de intrare.

Nu se percepe taxă de intrare (intrarea este liberă) și se pot face poze doar obiectivului vizitat. Singura „taxă” este voia buna și dorința de a cunoaște lucruri😊

Reprezentanții nu vor permite accesul persoanelor aflate în stare de ebrietate.

Urmează ca organizatorii să obțină acordul final al partenerilor și al Administrației cimitirului.

Urmează să obținem acordul final al partenerilor noștri pentru eveniment și al Administrației și apoi, împreună cu aceștia, vă așteptăm cu drag!

De asemenea, organizatorii speră ca anul acesta, în cadrul porților deschise, numărul de vizitatori să depășească pragul de 200.

„Cimitirul Bellu – Muzeu în aer liber” este numele proiectului gândit și realizat de Asociația „Călător prin România”.

Povestea celor care stau în spatele proiectului o puteți afla din următorul articol:

Tinerii care cercetează fiecare cruce și cavou din Cimitirul Bellu și-l fac muzeu în aer liber. Au descoperit mormântul Rodicăi Ojog-Brașoveanu și capela lui Freud al românilor

Te-ar mai interesa și:

Cookies