În curând începe programul „Rabla Local” în București. Cui se adresează și ce sumă de bani primesc oamenii pentru mașinile vechi

22 mart. 2023
965 Afișari
În curând începe programul „Rabla Local” în București. Cui se adresează și ce sumă de bani primesc oamenii pentru mașinile vechi
În curând începe programul „Rabla Local” în București. Cui se adresează și ce sumă de bani primesc oamenii pentru mașinile vechi | Sursă foto: Facebook-PS6

Cetățenii sunt informați că în curând începe programul „Rabla Local” în București, conform PS6. Astfel că, proprietarii mașinilor vechi vor putea da vehiculele pe care nu le folosesc, iar în schimbul acestora vor primi o sumă de bani.

Începe programul „Rabla Local” în București

Rabla Local este un nou program derulat de către Ministerul Mediului, în parteneriat cu administrațiile publice.

Acesta a fost creat pentru a completa programele deja consacrate Rabla Clasic și Rabla Plus și are scopul de a elimina din circulație vehiculele vechi, cu un grad ridicat de poluare.

Programul Rabla Local este desinat persoanelor fizice, nu și persoanelor juridice. Iată care sunt condițiile ce trebuie îndeplinite de persoanele care doresc să beneficieze de acesta:

  • Să aibă domiciliul sau reședința pe raza primăriei la care face solicitarea,
  •  Să dețină un autovehicul uzat, cu o vechime mai mare sau egală cu 15 ani și cu o normă de poluare EURO 3 sau mai mică. Mașina să fie înmatriculată pe numele solicitantului de cel puțin 5 ani și să fie în evidențele fiscale ale primăriei respective,
  •  Să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul local și cel de stat,
  • Să nu aibă condamnări definitive pentru infracțiuni împotriva mediului,
  • Să nu folosească aceeași mașină pentru a obține alte finanțări din alte programe.

Persoanele ce aleg să renunțe la mașinile vechi și poluante vor primi suma de 3.000 de lei, fără a avea obligația de a cumpăra o mașină nouă.

80% din suma primită este asigurată de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), iar restul de 20% vine din bugetul local.

Scopul programului este de a elibera străzile Capitalei de mașinile vechi, nefolosite, ce sunt des abandonate de către proprietari. Mai multe detalii referitoare la program vor fi oferite după ce AFM publică ghidul final.

Cookies