În comuna SIC 92,46% locuitori au votat cu Klaus Iohannis.Ce așteptări au românii din această comună

de:
21 dec. 2014
1 Afișari
În comuna SIC 92,46% locuitori au votat cu Klaus Iohannis.Ce așteptări au românii din această comună

Klaus Iohannis a obţinut 92,46 la sută din voturi în comuna Sic la scrutinul din 16 noiembrie. A fost cel mai mare procent obţinut de candidatul ACL din toată ţara. Locuitorii din Sic au văzut în fostul primar al Sibiului un om care poate aduce o schimbare majoră în viaţa politică românească, dar şi un om care le-ar putea rezolva problemele, scrie Digi24.

Filip Alexandru, reprezentant fundaţie de promovare a tradiţiilor: Şi pentru mine şi pentru ceilalţi oameni din Sic a fost surprinzător pentru că deşi UDMR-ul îndemna, îndruma alegătorii să voteze pe Ponta, toată lumea din sat, 90 şi ceva la sută l-au votat totuşi pe Iohannis. Toată lumea aşteaptă o schimbare în plan financiar. Eu cred că trebuie o schimbare în plan cultural.

După ce i-au demonstrat că îl susţin, oamenii îşi doresc acum ca noul preşedinte să ajungă şi pe la ei prin comună.

Ioan Sallai, primarul comunei Sic: Consilierii vor să îi facă o invitaţie, să vină la zilele comunei. O să încerc să fac şi treaba asta. Sper că o să vină. Nu cred că contează foarte mult că e minoritar. Cred că e important să fie un o corect. Că noi nu am simţit nicioadată că nu avem aceleaşi drepturi ca şi concetăţenii noştrii români.

CITEȘTE PRIMUL DISCURS AL PREȘEDINTELUI KLAUS IOHANNNIS 

Autorităţile din Sic au şi aşteptări de la noul preşedinte.

Ioan Sallai, primarul comunei Sic: Să revină acea 30-34% cât s-ar reveni să vină direct la noi, să nu mai treacă prin Consiuliul Judeţean, să mai umblăm cu cioara vopsită la toată lumea să ne dea fonduri. Investiţie mai multă. De exemplu aţi văzut cum arată drumul judeţean de la Gherla la Sic, de 22 de ani de când sunt primar nu am reuşit să mergem să facă cineva şi aparţine judeţului.

Comuna Sic are aproximativ 2.500 de locuitori, dintre care peste 93% sunt de etnie maghiară.

Cookies