În ce țări putem călători cu certificatul „verde” de vaccinare anti-COVID? Unele țări oferă bani turiștilor ca să le viziteze

25 apr. 2021
235 Afișari
În ce țări putem călători cu certificatul „verde” de vaccinare anti-COVID? Unele țări oferă bani turiștilor ca să le viziteze

Țările ale căror economii sunt susținute în mare parte de turism au anunțat că își vor deschide granițele pentru călătorii care s-au imunizat. Spre exemplu, Grecia, Insulele Azore, Madeira și Islanda sunt doar o parte dintre destinațiile preferate de vacanță care primesc deja turiștii vaccinați fără a le mai cere acestora un test PCR negativ la intrarea în țară sau să stea în caratină. Astfel, putem spune chiar că vaccinarea anti-COVID devine încet-încet biletul de acces spre sejururi.

Grecia este una dintre destinațiile de top din preferințele românilor când vine vorba de vacanța de vară. Persoanele care au deja 14 zile de la a doua doză de vaccin anti-COVID 19 pot călători în Grecia fără să fie nevoiți să se carantineze sau să prezinte un test PCR negativ. Startul sezonului estival se va da pe 14 mai, potrivit Digi24.

Ce reguli impun destinațiile de vacanță favorite ale românilor?

Croația, renumită pentru plajele sale și pentru orașele de pe coasta Mării Adriatice, va impune același set de reguli pe care l-a adoptat Grecia. Unele state, precum Muntenegru, sunt mai permisive și cer doar ca a doua doză de vaccin să fie efectuată cu 7 zile înainte de intrare în țară.

 Turiștii care doresc să viziteze arhipeleagul insulelor portugheze vor putea face acest lucru în vară. Cei care sosesc în Insulele Azore sau Madeira pot să se bucure de sejur doar pe baza certificatului de vaccinare împotriva COVID-19. Azore este primul arhipelag din lume care are o populație complet vaccinată.

Mai mult, Slovacia a deschis deja granițele pentru cetăteții vaccinați de cel puțin 2 săptămâni cu un vaccin precum Pfizer sau Moderna, sau de cel putin o lună cu un ser precum AstraZeneca. Între timp, Islanda a anunțat încă de pe 18 martie că permite tuturor turiștilor care prezintă un pașaport de vaccinare să viziteze țara. Aceleași beneficii le au și turiștii care optează pentru Georgia, care a fost declarată cea mai sigură destinație de vacanță din vara anului 2020.

Alte state fac ultimele pregătiri pentru a primi turiștii pe bază de vaccin. Cipru va accepta turiștii vaccinați până în vară, cel mai probabil după 1 mai, cu condiția să aibă ambele doze de vaccin efectuate

Spania intenționează să aibă pus la punct un sistem de primire a turiștilor străini pe baza unui pașaport de vaccinare până în iunie. Ibericii solicită în acest moment un test PCR negativ la intrare, dar și completarea unui formular de localizare,

Ce stat va oferi 200 de euro turiștilor care vizitează țara timp de minim trei zile?

Pentru a încerca să reînvie sectorul turistic, atât de important pentru bugetul statului, Malta va oferi până la 200 de euro fiecărui turist care va sta cel puţin trei zile pe insulă. Majoritatea restricţiilor vor fi ridicate până la 1 iunie, iar oferta este valabilă pentru cei care îşi rezervă cazare direct la hoteluri. Malta înregistra peste 2,7 milioane de turişti în 2019, însă industria a suferit o cădere vertiginoasă de 80% în 2020, în condiţiile în care turismul contribuie la economia malteză în proporţie de 27%.

Un alt stat care oferă facilități turiștilor este Maldive. Cei care vor vizita insulele Maldive se vor putea vaccina împotriva COVID-19 gratuit. Ministrul turismului din această țară, Dr. Abdulla Mausoum, a declarat că  „Este în principal un gest de apreciere, iar dacă va fi să fie vreun cost, acesta va fi unul minim”.

În tot acest timp, situația din România este incertă. Încă se caută măsuri viabile prin care să se organizeze vacanțe sigure pentru români, în timp ce atragerea străinilor reprezintă un subiect dificil, mai ales în contextul pandemiei.

Cookies