În ce stadiu sunt lucrările la Supralărgirea Şoseaua Fabrica de Glucoză. FOTOGALERIE

de:
27 sept. 2019
0 Afișari
În ce stadiu sunt lucrările la Supralărgirea Şoseaua Fabrica de Glucoză. FOTOGALERIE

„Zilele acestea am mai făcut un pas pentru finalizarea lucrărilor la acest proiect important de infrastructură. Am semnat un act adițional la contractul de proiectare și execuție prin care rezolvăm situația locuitorilor din zona străzii Intrarea Chefalului. După cum știți, în proiectul initial accesul locuitorilor din zonă la noua arteră era unul îngreunat. Prin reproiectare, a fost găsită soluția tehnică potrivită, o pantă mai puțin înclinată, pentru un acces facil.”

De asemenea, prin acest act adițional, contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de supralărgire a Șoselei Fabrica de Glucoză se aduce în concordanță cu OUG 114/2018. Este de precizat faptul că valoarea contractului nu crește în urma semnării acestui act adițional”, a declarat primarul general, Gabriela Firea. 

80 de basculante cu balast turnate in doua nopti

Din această săptămână, a început turnarea stratului de balast stabilizator pe tronsonul cuprins între Șoseaua Petricani – Nod A3 și strada Intrarea Chefalului. Lucrările la turnarea balastului și la compactarea sa se desfășoară doar pe timpul nopții, astfel încât ritmul de lucru să fie unul ridicat datorită traficului redus din zonă. Doar în ultimele două nopți, au fost turnate peste 80 de basculante cu balast în zonă.

Relocarea rețelelor de apă și gaze sunt într-un stadiu avansat, iar zidul de sprijin al noii artere de circulație este ridicat aproape pe toată lungimea. Se lucrează în continuare la viitoarea canalizare pluvială, iar relocarea stâlpilor de electricitate este aproape finalizată.

Detalii proiect Supralărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză

Proiectul noii șosele presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulație, a arterei de 1,8 km lungime, între Șoseaua Petricani – Nod A3 și Calea Floreasca.

Fiecare bandă va avea 3,5 metri lățime, iar trotuarele vor include și o pistă pentru bicicliști cu o lățime de 1,5 metri pentru fiecare sens.

Intersecțiile pe care Șoseaua Fabrica de Glucoză le traversează vor fi reconfigurate și va fi realizată racordarea la sensul giratoriu din zona Autostrăzii A3. De asemenea, vor fi amenajate noi spații verzi, iar iluminatul stradal va fi modernizat.

Proiectul prevede și amenajarea de parcări, a două drumuri colectoare și semaforizare pe anumite segmente. Dirigenția de șantier este realizată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București.

Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup – Tracon – Primacons Group, iar costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA.

Cookies