În ce stadiu sunt lucrările de supralărgire a Şoselei Fabrica de Glucoză la patru benzi

de:
27 ian. 2020
0 Afișari
În ce stadiu sunt lucrările de supralărgire a Şoselei Fabrica de Glucoză la patru benzi

„Lărgirea la 4 benzi a Şoselei Fabrica de Glucoză, din zona foarte aglomerata Pipera, avansează. Constructorul lucrează la modernizarea benzilor de circulaţie vechi. În perioada următoare, vor fi realizate lucrări de repoziţionare a reţelei de gaze pe anumite zone şi o parte dintre branşamentele necesare. Pe tronsonul nou construit, urmează finalizarea lucrărilor de la intersecţia cu strada Intrarea Chefalului şi a reţelei de iluminat public. Astfel, în funcţie de condiţiile meteorologice, lucrarea se va finaliza în această primăvară”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Primarul general precizează care este stadiul lucrărilor.

„După deschiderea circulaţiei pe cele două benzi nou construite, lucrările s-au mutat pe bucata veche a şoselei. În mai puţin de o lună, au fost realizate lucrări de decopertare şi desfacere a vechilor straturi de asfalt pe toată lungimea între Şoseaua Petricani – Nod A3 şi Bd. Barbu Văcărescu. De asemenea, a fost realizată săpătura necesară îmbunătăţirii terenului de fundare şi o parte dintre lucrările necesare la reţeaua de apă şi canal”, a completat Firea.

Edilul susţine că costul actualizat pentru finalizarea lucrărilor menţionate se ridică la 48 de milioane de lei, fără TVA.

„Proiectul noii şosele presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulaţie, a arterei de 1,8 km lungime, între Şoseaua Petricani – Nod A3 şi Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lăţime, iar trotuarele vor include şi o pistă pentru biciclişti cu o lăţime de 1,5 metri pentru fiecare sens. Dirigenţia de şantier este realizată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti. Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup – Tracon – Primacons Group, iar costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA”, a adăugat Firea, în mesajul postat pe Facebook.

Cookies